Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Mosaic | Legrand België

Mosaic, het succes achter de legende

Mosaic schakelmateriaal, meer dan 49 jaar van innovatie ten dienste van bedrijfsgebouwen. Mosaic zag het licht in 1971 als een gamma kwaliteitsvolle uitrustingen voor werkplekken. Vandaag omvat het alle oplossingen voor sterkstroom en digitale netwerken die beantwoorden aan de specifieke behoeften van bedrijfsgebouwen.

Bent u architect, aannemer, projectontwikkelaar, studiebureau, installateur ...? Om beter te voldoen aan de eisen op het vlak van prestaties, comfort en esthetiek van het gebouw, heeft Legrand voor uw projecten alle cruciale oplossingen gezocht.

ALLES VERANDERT, MOSAIC DUS OOK!

Mosaic, het iconische gamma van schakelapparatuur van Legrand, evolueert met innovaties en een nieuw design om zo te voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers en de bedrijfsgebouwen. Hieronder vind je de innovaties die het gamma zo succesvol maken.

Nieuw design

De vernieuwde lijn Mosaic is een iconisch, eigentijds gamma, dat vernieuwd werd om in te spelen op de huidige trends in gebouwen. Maar het behoudt de troeven die aan de basis liggen van het langdurige succes: het formaat van 45x45 mm, de compatibiliteit met bestaande systemen en de helder witte kleur.

3 basisafwerkingen


Helder wit, sober, klassiek aluminium en eigentijds, elegant mat zwart: 3 basisafwerkingen, 3 iconen. In veeleisende omgevingen zorgt het antimicrobieel wit voor een combinatie van hygiëne en esthetiek. De Mosaic-afwerkingen zijn discreet, technologisch of praktisch. Ze passen met andere woorden in elke omgeving.

mosaic-basiskleuren

Altijd helder wit

De helder witte kleur met zijn technologische uitstraling is altijd al kenmerkend geweest voor het gamma. Deze discrete, tijdloze afwerking past in alle bedrijfsgebouwen en woningen.

mosaic-wit

Mat zwart: discretie of contrast

De nieuwe afwerkingen geven speelruimte om een bepaalde sfeer te scheppen. Het mat zwart is bijvoorbeeld uiterst discreet in een verduisterde theaterzaal. Op een witte muur kan het daarentegen voor een mooi contrast zorgen.

mosaic-zwart

Mosaic Easy-led: 1 schakelaar, 3 functies

Mosaic Easy-Led is een unieke schakelaar, die gebruikt kan worden als een eenvoudige schakelaar, maar ook als verlichte schakelaar of als schakelaar met controlelamp wanneer hij wordt uitgerust met een lampje. Eenzelfde artikel biedt dus drie functies: standaard schakelaar, verlichte schakelaar of schakelaar met controlelamp. De schakelaar past zich aan al naargelang de behoeften van de gebruiker en de plaats van installatie.

mosaic-standaard

Standaard functie

Schakelaar Mosaic Easy Led. In de basisversie werkt de schakelaar Mosaic Easy-Led als een klassieke, standaard aan- en uitschakelaar.

mosaic-verlicht

Verlichte functie

Wanneer we er een aangepast lampje aan toevoegen, geeft de schakelaar Mosaic Easy-Led ook licht. Hij blijft altijd branden in het donker. Deze functie is bijzonder handig op plekken met schaarse verlichting, zoals gemeenschappelijke ruimten (trappen, gangen, garages, kelders enz.) en voor gezondheidsinstellingen of openbare gebouwen.

mosaic-controlelamp

Controle functie

De schakelaar Mosaic Easy Led met controlelamp. Deze schakelaar geeft aan of de lamp die hij bedient aan of uit is. Dat is bijvoorbeeld handig voor een lamp achterin de tuin of in de garage. Je ziet in een oogopslag of alle lichten uit zijn.

MOSAIC™ Easy-Led: houderlampje


Installeer een Mosaic Easy-Led-lampje op de Mosaic-houder om de plaat te verlichten. Met deze oplossing kan je esthetische lichtbakens toevoegen, een hindernis signaleren of een ruimte toegankelijker maken. Het Easy-Led-lampje is eenvoudig te installeren: haal het afsnijdbare deel van de houder weg, vervang het door het lampje en sluit de voedingsdraden aan.

mosaic-houderlicht

mosaic-houderlicht-montage

1. Na het onderste gedeelte van de houder af te breken, kan je de strip op de houder monteren.

mosaic-houderlicht-montage-klemmen

2. Sluit de draden aan op daarvoor voorziene klemmen

Vlakke contactdozen van MOSAIC™: de nieuwe standaard

De vlakke versie is voortaan standaard bij Legrand voor alle 2P+A Mosaic-contactdozen: gekleurd, voorbekabeld, in een hoek van 45°, Soluclip voor kabelgoten enz. Onberispelijke contactdozen voor verzorgd professioneel werk. Deze ongeëvenaarde veiligheidsvoorziening is gepatenteerd door Legrand.

mosaic-vlakke-contactdoos

Nog meer veiligheid met de vlakke contactdozen van MOSAIC™

Met Mosaic Surface geven de stekkergaten niet mee wanneer u ze aanraakt. Dat biedt optimale veiligheid. Dit praktische systeem is gepatenteerd door Legrand. Het geeft meer veiligheid in woningen, vooral wanneer er kinderen aanwezig zijn.

mosaic-kleuren

Meer keuze met de vlakke contactdozen van MOSAIC™

Alle gekleurde en voorbekabelde contactdozen worden aangeboden als vlakke contactdoos en zijn verkrijgbaar als:

  • Enkelvoudige contactdoos
  • Dubbele, driedubbele of vierdubbele voorbekabelde contactdoos
  • Contactdozen in een hoek van 45 of 90 graden (om gemakkelijker meerdere stekkers naast elkaar aan te sluiten)

De nieuwe contactdozen van MOSAIC™ LINK: de nieuwe manier van bekabelen!

De innovatie zit in de zijdelingse aansluiting van de contactdozen en USB-laders, met automatische bistabiele klemmen. Wanneer je contactdoosblokken installeert, kan je de kabels en het aansluitingsaccessoire MOSAIC™ Link direct aanbrengen, zonder de klemmen aan te raken. Het volstaat ook om met jouw vinger licht op de hendelklemmen te drukken om soepele kabels gemakkelijk te bekabelen of ontkabelen.

mosaic-link-zijdelingse-aansluiting

Met de Mosaic Link-contactdozen en het aansluitingsaccessoire win je tijd bij het bekabelen en ontkabelen. Eén beweging volstaat voor de aansluiting. Praktisch om zuilen, vloerdozen of kabelgoten uit te rusten. Bereid je werven voor en stel jouw contactdozen helemaal naar eigen wens samen, terwijl je er zeker van bent dat alles gemakkelijk te onderhouden zal zijn.

mosaic-link-patent

Combineer LINK contactdozen en usb-laders

Dankzij MOSAIC™ Link kan 2P+A-contactdozen gemakkelijk combineren met usb-laders. De dubbele usb-lader is een exclusieve oplossing van Legrand. Hij combineert een usb-aansluiting van het type A (de huidige standaard) en één van het type C (de nieuwe universele Europese norm), om alle smartphones en tablets optimaal te kunnen opladen. Het is de perfecte combinatie voor werkplekken.

Bereid nog voor de werken van start gaan jouw contactdooscombinaties voor, al naargelang de behoeften. Voorzie enkelvoudige of voorbekabelde MOSAIC™ Link-contactdozen, in dubbele, driedubbele of vierdubbele blokken. Kies ook de kleur van de contactdozen afhankelijk van hun gebruik: aluminium, zwart mat, antimicrobieel wit, rood voor polarisatie, geel, groen, oranje, blauw enz. Er zijn meer dan 10 kleuren beschikbaar.

mosaic-link-usb

mosaic-link-kleuren

De contactdozen van Mosaic LINK staan in een hoek van 45°

Alle contactdozen van MOSAIC™ Link staan in een hoek van 45° en hebben een slagvastheid van IK07, zodat je gemakkelijker elektrische apparaten kan aansluiten (computers, bureaulampen, telefoons, printers enz.). Omdat de stekkers schuin staan, zijn de stroomkabels gemakkelijk aan weerszijden te ordenen. Zo blijven alle contactdozen steeds toegankelijk en bruikbaar.

mosaic-hoek-schuin

De Mosaic Link-contactdozen: compatibel met zuilen, vloerdozen en kabelgoten

De MOSAIC™ Link-functie kan in alle dragers van het Mosaic-gamma geïnstalleerd worden. Het is een praktische oplossing om contactdozen en usb-laders te voorzien in zuilen, mini-zuilen, vloerdozen of kabelgoten. Je zal de snelle installatie op prijs stellen: het volstaat om de kabels aan te sluiten langs de zijkant. Voor de aftakking is er het aansluitingsaccessoire MOSAIC™ Link. Het maakt daarbij niet uit of de elektrische apparatuur verticaal of horizontaal staat.

mosaic-link-in-kabelgoten

Mosaic LINK voor DLP Design kabelgoten


De DLP Design-kabelgoot is niet meer weg te denken in bedrijfsgebouwen. De nieuwe MOSAIC™ Link-contactdozen zijn heel gemakkelijk te monteren in de DLP-houders, met een perfecte afwerking. Ze zijn bovendien gebruiksvriendelijk.

De klik-in kabelgoot is een goed alternatief voor de DLP Design-goot. Het Soluclip-accessoire zorgt bovendien voor een perfecte antislipafwerking van de goot, en beschermt tegen lostrekken. Een esthetische, praktische en flexibele oplossing om de elektriciteit zo dicht mogelijk bij de gebruikers te brengen.

 

dlp-design-mosaic

MOSAIC™: modulariteit


20 afdekplaten en talrijke combinaties van 1 tot 20 modules.

Eén module stemt overeen met de helft van het vierkant 45 x 45 mm. Eén functie kan in een breedte van 1 of 2 modules worden aangeboden.

Verticale afdekplaat 5 modules voor dimmer 1000 W en lezers voor toegangscontrole.

mosaic-verschillende-modules

MOSAIC™ in gezondheidsinstellingen: hygiëne en veiligheid op de eerste plaats


Meer hygiëne met de vlakke Mosaic contactdozen. De ongeëvenaarde, vlakke contactdoos is de nieuwe, gepatenteerde standaard van Legrand. Het principe is eenvoudig: voor optimale veiligheid geven de stekkergaten niet mee wanneer je ze aanraakt. De vlakke afwerking is esthetisch, er kan zich geen stof in ophopen en met Mosaic antimicrobieel is ze extra hygiënisch.

Antimicrobieel wit: de basic van Mosaic

Mosaic antimicrobieel werd speciaal ontwikkeld voor de gezondheidssector en voor gevoelige of veeleisende ruimten. De antimicrobiële afwerking is verkrijgbaar op de platen, contactdozen, schakelaars en kabelgoten van Mosaic. Ze bevat een zilververbinding die de groei van bacteriën op het oppervlak afremt.

mosaic-antimicrobieel

Brochures

Merken