Cavell Court

project-cavell-court-gebouw-bovenaanzicht

Cavell Court

Een uitzonderlijk vastgoedproject met het oog op de toekomst

Het woonproject Cavell Court is nog niet voltooid en alle appartementen zijn al verkocht. De ontwikkelaars hebben voldaan aan de verwachtingen van kopers: een ideale locatie, duurzaam, comfortabel, perfect afgewerkt en klaar voor de toekomst. Legrand is trots om hieraan bij te dragen via verschillende oplossingen voor installateurs en gebruikers. 

Stats

  • 149 appartementen 
  • 100% verkocht 
  • 200 m2 penthouse: 4 slaapkamers op de 10de verdieping 
  • 19.000 m² leefruimte 
  • 2.000 m² binnentuin 

 

 

Products

Good to know

 

 

Who's who

Het succes van een dergelijk project hangt af van een aantal factoren, zoals complementariteit, luisteren, reactievermogen, innovatie en natuurlijk de expertise van elke betrokken partij. Dat was bij Cavell Court zeker het geval. Projectontwikkelaars, architecten, studiebureaus, algemene aannemers, installateurs en leveranciers waren perfect op elkaar afgestemd.  

Installateur Sotrelco

Al meer dan 30 jaar bewijst Sotrelco zijn kwalitatieve service op het gebied van elektriciteit, sanitair en HVAC. Dankzij zijn voortdurende groei, het grote aantal projecten en de dynamiek van het team is Sotrelco geleidelijk aan een essentiële partner geworden van elk uitzonderlijk project. 

 

Hoofdaannemer CIT Blaton

Dit familiebedrijf is al meer dan 150 jaar actief in ons land! Bij de keuze van een partner voor de bouw van Cavell Court hebben de projectleiders niet lang getwijfeld. 

 

 

 

Burco Group & AG Real Estate

De financiering, ontwikkeling en marketing van het project werden gedeeld door twee ontwikkelaars: AG Real Estate en Burco Group. AG Real Estate is een belangrijke speler in de Belgische vastgoedsector, zowel residentieel als commercieel. Burco Group is dan weer een vaste waarde in de markt van hoogwaardige vastgoedprojecten.  

"Er zijn verschillende redenen waarom we zo vaak met Legrand werken. De kwaliteit en innovatie van hun producten hebben zich al ruimschoots bewezen. Hun assortiment wordt voortdurend bijgewerkt. In een tijd waarin automatisering in elektrische installaties belangrijker wordt, is dit een must. Cavell Court is daar een perfect voorbeeld van. In onze onderhandelingen met de groothandel merken we ook dat de materiaalkosten concurrerend blijven, wat vandaag belangrijker is dan ooit.  

 

Een ander voordeel is dat Legrand een zeer complete catalogus heeft, wat het werk van onze teams veel gemakkelijker maakt. Om nog maar te zwijgen over de sterke relatie die we met hen hebben. Wij werken bijvoorbeeld al zo’n twintig jaar samen met onze contactpersoon Vincent waarmee we ook regelmatig contact hebben. We hebben ondertussen een eerlijke en respectvolle relatie opgebouwd. 

 

Angelo Alongi, algemeen directeur Sotrelco 

"De oplossing is schaalbaar en kan gemakkelijk worden aangepast gedurende de levensduur van het gebouw.” 

Pierre Coulon, Business Development Manager Real Estate & Hospitality Legrand Group 

 

Uitdaging

Om appartementen met geavanceerde technologische oplossingen te kunnen aanbieden, zochten projectontwikkelaars AG Real Estate en Burco Group een partner die kon voldoen aan hun wens om een schaalbaar automatiseringssysteem te installeren.  

Dat is precies een van de grote voordelen van de Legrand Smart Home-oplossing: elke bewoner beschikt over een basisinstallatie voor domotica die hij naar eigen behoefte of wens kan uitbreiden.  

Oplossing

In overleg met de andere leden van het Bouwteam ontwikkelde Legrand een automatiseringsoplossing op maat. Het principe? Een tweedraadse BUS-kabel die het hele appartement bedient. Verder is het appartement uitgerust met Living Light-bedieningen die worden geprogrammeerd via een webserver. De verbinding tussen de bediening en het vermogen – voor verlichting, luiken, thermostaten, airconditioning, enz. – bevindt zich in het elektrische verdeelbord van het appartement. 

De basisinstallatie ‘Comfort’ biedt een dubbele optie met de algemene aan/uit-regeling. Met één druk op de knop alle lichten in uw appartement uitschakelen is zowel praktisch als slim in tijden van hoge energiekosten. 

Met het 'Connectivity'-pakket kan de koper de installatie bedienen door verschillende scenario's te creëren vanuit een gratis app. Gaat u op vakantie? De zonwering kan op verschillende tijdstippen worden geactiveerd, evenals de verlichting.  

In de showroom van Legrand werden de mogelijkheden van de Smart Home-oplossingen voorgesteld en gedemonstreerd. Nadien volgde een ontmoeting met de aangestelde hoofdaannemer. Het Bouwteam werd klaargestoomd en de werken konden beginnen. 

Results

Aan de vraag voldoen is goed. Anticiperen op morgen is beter. Daarom streeft Legrand steeds naar een totaaloplossing. De mogelijkheid om oplossingen met elkaar te verbinden is daar een voorbeeld van. Kijk maar naar de BTicino Classe 300EOS binnenpost. Deze is uitgerust met de Smart Home-webserver die compatibel is met tweedraadse BUS-installaties én installaties die zijn aangesloten op traditionele bedrading ‘with Netatmo'. 

Ook deze oplossingen maken deel uit van de totaaloplossing: 

De geoptimaliseerde, kwalitatieve laagspannings- en verdeelborden bieden een aanzienlijk installatie-, onderhouds- en upgradegemak waar de installateur meteen van overtuigd was.  

De Green'Up-laadpunten in de garages konden perfect inspelen op de vraag naar oplaadcapaciteit die de ontwikkelaars tijdens het ontwerp van de site hadden vooropgesteld. 

Het noodverlichtingssysteem URA ONE in de kelders biedt vele voordelen op het gebied van installatie, energiebesparing en beheer. 

Contact

Bent u geïnteresseerd in de oplossingen van Legrand? Neem contact met ons op voor meer informatie: marketing.belux@legrand.com.