Legrand breidt portfolio voor glasvezeloplossingen verder uit

17/02/2021 - 08:48

Om zijn positie in de markt van glasvezelconnectiviteit te versterken, kondigt Legrand vandaag twee belangrijke beslissingen aan.

Met de overname van het bedrijf Compose wil Legrand zijn leidende positie met Legrand Data Center Solutions verder uitbouwen. Daarnaast lanceert Legrand later dit jaar een aantal nieuwe producten in dit segment, waaronder Infinium QuantumTM.

Overname Compose

De slimme brievenbus: eSafe en Legrand blijven niet bij de pakken zitten

12/02/2021 - 09:24

Een bouwer van slimme brievenbussen die de krachten bundelt met een aanbieder van geconnecteerde Smart Home-oplossingen: een match made in heaven! En dat is de samenwerking tussen eSafe en Legrand ook. Zo wordt het leven alvast een pak eenvoudiger.

Online winkels en koerierdiensten beleven momenteel drukke tijden. De huidige coronacrisis doet het aantal online bestellingen boomen. Maar onze brievenbussen kunnen deze toevoer van pakjes niet langer slikken. En u zult zien: net op het moment dat u thuis even afwezig bent, staat de koerier voor de deur…

2020 Full Year Results

11/02/2021 - 10:41

Responsible crisis management

On the closing of full-year accounts for 2020, Benoît Coquart, Legrand’s Chief Executive Officer, commented:

“Facing an unprecedented and highly unpredictable environment, 2020 was a demonstration of Legrand’s clear strategy, solid business model, and highly responsive teams.

As the crisis began, our Group moved quickly to address the essentials: protecting employees and partners while continuing to serve our customers, whose businesses are essential to a working economy.

Twee jobs, één doel: de realisatie van duurzame en futureproof klantenprojecten in Power

05/02/2021 - 15:33

In 2020 was de werkagenda van collega Alexander Collignon zeer goed gevuld. De reden: tijdens het voorjaar maakte hij de switch van Application Engineer naar Business Development Manager binnen het Power-domein. We vroegen Alexander hoe hij de voorbije drukke maanden ervaarde…

Het begin

“Dankzij mijn startjob bij Legrand als Power Calculator leerde ik enorm veel bij over het Power-productassortiment van Legrand, de wereld van elektrische installaties en de behoeften en wensen die onze klanten hierbij hebben.

40.000 m³ minder gasverbruik door efficiënte productie

02/02/2021 - 09:23

Bij Legrand is duurzaamheid geen hype, maar een belangrijk onderdeel van het beleid. We vroegen Erik van Avendonk, Quality & HSE Manager bij Legrand Nederland en Minkels – onderdeel van Legrand Nederland –, en Derk Jan Buter, COO Minkels en Legrand Nederland, om een aantal concrete voorbeelden te geven van hoe Legrand efficiënter en groener produceert en hoe dit alles past binnen een globale MVO-aanpak.

Netatmo Slimme Buitencamera

Meervoudige contactdozen

De Netatmo Slimme Buitencamera: veel meer dan louter een extra paar ogen rond uw woning

15/01/2021 - 10:19

Een veilige woning zorgt voor een aangenaam en comfortabel gevoel. Met de Netatmo Slimme Buitencamera van Legrand – Beste Koop volgens Test Aankoop – haalt u de winnende combinatie van scherpe detectie, groot gebruiksgemak en trendy design in huis.

Stel u een van de volgende situaties voor:

UPS-systemen van Legrand als slimme beveiliging van datacenters

12/01/2021 - 13:22

In bedrijfsomgevingen spelen datacenters een cruciale rol in het aansturen van productie- en andere processen. Steeds meer machines en toestellen worden een onderdeel van IoT (Internet of Things). Kleine en grote datanetwerken maken applicaties slimmer en efficiënter, maar ook kwetsbaarder. Want bij een eventuele spanningsdip of het wegvallen van de spanning dreigen kostbare data verloren te gaan of gevaarlijke situaties te ontstaan.

AREI 2020 - XL PRO³ Calcul onmisbare software
Berekeningen en rapportering van elektrische laagspanninginstallaties

15/12/2020 - 14:48

Op 1 juni 2020 werd in ons land het nieuwe AREI van kracht. Naast een grondige herstructurering – met een opsplitsing in drie boeken – zijn er ook belangrijke inhoudelijke wijzigingen waarmee u als professional rekening moet houden.

Wat de inhoudelijke aanpassingen betreft, moet u waakzaam blijven dat u de vernieuwde regels correct toepast. Wist u bijvoorbeeld dat het AREI nieuwe berekenings- en rapporteringsverplichtingen voorziet voor niet-huishoudelijke installaties? Deze nieuwe spelregels staan vermeld in hoofdstuk 3.1 (afdeling 3.1.2.) van Boek 1.