Legrand loopt voorop in circulaire oplossingen

23/09/2021 - 09:00

Met haar Green Deal heeft de Europese Unie een plan op tafel liggen om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De circulaire economie is een belangrijk onderdeel van dit plan. Steeds meer bedrijven ondernemen actie om klaar te zijn voor een groenere toekomst. Al in 2018 startte Legrand een ambitieus plan om hieraan een bijdrage te kunnen leveren.

Europese regelgeving voor circulariteit als aanjager

Legrand lanceert eerste circulaire oplossing in assortiment

09/09/2021 - 15:59

Corporate Social Responsibility (CSR) is een belangrijk onderdeel in de strategie van Legrand Group. In het kader van deze doelstelling streeft Legrand altijd naar de ontwikkeling en lancering van innovatieve, duurzame oplossingen. Met de lancering van een circulaire stroomrailoplossing zet Legrand een eerste stap om met haar productassortiment de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Door de circulaire aanpak spaart de stroomrailoplossing veel grondstoffen uit. Om de impact ook meetbaar te maken, is de oplossing gecertificeerd door een onafhankelijke partij.

2021 first-half financial results
Strong growth in sales and financial results in first half

30/07/2021 - 08:46
 • Organic rise in sales: +22.6%
 • Adjusted operating margin: 22.0% of sales
 • Rise in net profit: +68%
 • Full-year 2021 targets revised
 • 2 new acquisitions announced1
 •  

   

   


  Benoît Coquart, Legrand’s Chief Executive Officer, commented:

  Legrand ontvangt Platinum EcoVadis medaille

  20/07/2021 - 11:20

  Legrand ontving in juli 2021 de hoogste haalbare duurzaamheidsscore van EcoVadis. EcoVadis is een toonaangevend leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen. De Platinum medaille is een mooie erkenning voor onze duurzaamheidsinspanningen bij het ontwikkelen en gebruiken van materialen en processen waarbij de mens en het milieu in acht worden genomen. Meer dan ooit willen we als Legrand Group onszelf uitdagen om onze organisatie duurzaam te blijven ontwikkelen met respect voor alle stakeholders.

  In 4 stappen naar de materiaallijst van uw cable management systeem

  10/06/2021 - 11:26

  De vernieuwde calculatietool van Legrand beschikt over alle onderdelen van de P31+ kabelgoot en Cablofil draadgoot. Zo stelt u in enkele kliks een compleet kabeldraagsysteem samen, aangepast aan de omgeving van uw project.

  Met de Nexpand Express haalt u alles uit de (data)kast

  27/05/2021 - 09:31

  Steeds meer bedrijven zoeken een veilige en flexibele manier om hun data op te slaan. De Nexpand Express datakast van Legrand en Minkels biedt de beste garantie voor een duurzame en futureproof opslag. We vroegen productmanagers Xaviera Reynhout en Bart van Meteren om de toegevoegde waarde van deze totaaloplossing toe te lichten.

  Meedenken met klanten levert maatwerk op

  2021 first quarter results
  Strong growth in sales and financial results

  06/05/2021 - 09:41

  Strong growth in sales and financial results

  • Organic rise in sales: +13.1%
  • Adjusted operating margin before acquisitions1:21.9% of sales
  • Net profit attributable to the Group: +36.4%
  • Full-year 2021 targets raised

  Benoît Coquart, Legrand’s Chief Executive Officer, commented:

  Lancering: Nexpand Express
  Een flexibele oplossing voor een optimaal databeheer: Legrand lanceert modulaire Nexpand Express datakast

  19/04/2021 - 08:44

  De IT-infrastructuur moet alle nodige ruimte krijgen om te groeien en zich aan te passen aan het evoluerende pakket van nieuwe behoeften en eisen. Daarom is de installatie van een kwalitatieve, modulaire datakast de beste garantie voor een veilige en duurzame data-opslag die met de klant mee kan groeien en ontwikkelen.

  Lancering: geconnecteerd verdeelbord
  Een huis slim maken zonder kap- of breekwerk? Easy with Legrand

  13/04/2021 - 11:33

  Om snel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen in de Smart Home-markt, breidt Legrand zijn gamma aan slimme toepassingen continu verder uit met modulaire componenten. Met deze nieuwe oplossingen blijft Legrand toekomstgerichte tools aanbieden binnen haar bestaande ecosystemen. Als een logisch vervolg hierop kondigt het bedrijf voor het voorjaar 2021 de lancering aan van geconnecteerde modulaire componenten voor residentiële toepassingen.

  Intensieve samenwerking tussen Legrand en Netatmo

  Een veilige werkomgeving dankzij UPS

  16/03/2021 - 14:49

  Spanningsdippen of stroomonderbrekingen zijn vaak van korte duur, maar de gevolgen voor een bedrijfsnetwerk en apparatuur kunnen groot zijn. De installatie van een UPS-systeem zorgt voor de nodige bescherming. We vroegen John van Hemert, Calculator Energiedistributie bij Legrand, waarom een UPS-installatie een verstandige keuze is.