Green’Up ONE: de nieuwe efficiënte laadoplossing voor thuis

25/05/2023 - 14:50

Efficiënt energiebeheer is momenteel een van de grootste uitdagingen voor bedrijven en gezinnen. Met de Green’Up laadoplossingen biedt Legrand hen de mogelijkheid om elektrische voertuigen of plug-in hybrides vlot op te laden. In het kader hiervan stelt Legrand een nieuwe laadoplossing voor: de Green’Up ONE voor residentiële toepassingen.

Sales Support & Database Officer

In deze functie fungeer je als een spilfiguur tussen Sales en Marketing. Hoofdzakelijk zullen je taken zich situeren in het up to date houden van onze verschillende databases wat betreft producten en klanten. Daarnaast zal je ook een belangrijke rol spelen voor het beheer van de klantencontracten en alles wat hierbij komt kijken.

Download de vacature

Ontdek de nieuwe X-light van Legrand: praktische noodverlichting in stijlvol, innovatief design

28/04/2023 - 11:38

Noodverlichting levert een belangrijke bijdrage voor een vlotte en veilige evacuatie in noodsituaties. In bepaalde gevallen is deze vorm van verlichting zelfs verplicht. Voor onder andere bedrijven of handelszaken loont het dus zeker de moeite om te investeren in kwalitatief hoogstaande noodverlichting.

Met de nieuwe reeks X-Light biedt Legrand een oplossing voor optimale evacuatieomstandigheden in elk type gebouw. X-Light is eenvoudig, compact en beschikbaar in twee versies: X-Light 180 en X-Light 360.

Hoe verloopt de aansluiting?

21/12/2022 - 13:10

Wanneer u een nieuwe woning op het elektriciteitsnet wilt aansluiten, heeft u de keuze tussen een eenfasige en een driefasige aansluiting. Wat houden beide opties in? En is het ene beter dan het andere?

 

Eenfasige aansluiting 

De meeste (oudere) woningen in ons land beschikken over een eenfasige of monofase aansluiting met een intensiteit van 40 Ampère. Zo'n aansluiting bestaat uit twee koperdraden met een wisselspanning van 230 V, en is geschikt voor een maximumvermogen van 9,2 kvA. 

Elektriciteit aansluiten op het net: hoe werkt dat?

23/11/2022 - 11:24

Wanneer u een nieuwe elektrische installatie in gebruik wil nemen, moet die worden aangesloten door de netbeheerder. Pas dan kunt u effectief elektriciteit van het net halen. Lees hier wat u moet weten om de aansluiting aan te vragen.

Welke aansluiting nodig?

Bij de aanvraag heeft u de keuze tussen een eenfasige en een driefasige aansluiting. Welke aansluiting u nodig heeft, hangt af van uw toekomstige elektriciteitsverbruik. Bij de meeste gezinswoningen volstaat een eenfasige aansluiting.

9 basistools bij elektriciteitswerken

03/11/2022 - 11:01

Wie zelf aan de slag gaat met elektriciteit, merkt al snel dat daar heel wat gereedschap bij komt kijken. Wel zult u sommige tools vaker nodig hebben dan andere. Welk materiaal legt u best boven in uw gereedschapskist?

1. Spanningstester

Denk altijd eerst aan uw eigen veiligheid. Een spanningstester is daarbij cruciaal: zo dubbelcheckt u of er geen spanning op de stroomkring zit, nadat u de stroom al heeft uitgeschakeld. Gebruik bij voorkeur een contactloze spanningstester, die niet in aanraking komt met de draad of het stopcontact.

Moet ik mijn elektrische installatie verzwaren?

18/10/2022 - 15:08

Heeft u onlangs geïnvesteerd in een laadpaal, zonnepanelen of andere zware elektrische apparaten? Dan zult u op piekmomenten misschien méér elektriciteit verbruiken dan uw aansluiting momenteel kan leveren. In dat geval is het noodzakelijk om uw elektrische installatie te verzwaren.