Zonnepanelen leggen? Dit zijn de aandachtspunten voor uw elektrische installatie

22/09/2022 - 10:15

Heeft u plannen om zonnepanelen te plaatsen? Dan moet u rekening houden met een aantal voorschriften om de PV-panelen aan te sluiten op uw elektrische installatie. Een kort overzicht van de voornaamste regels vindt u hier.

Hoe kunt u een stroomuitval in huis voorkomen?

20/09/2022 - 09:51

Herkent u het fenomeen van de flikkerende lamp in de woonkamer? Dit gebeurt als gevolg van spanningsschommelingen op het net. Sommige toestellen zijn gevoeliger dan andere. Met de juiste maatregelen slaagt u erin om de kans op een panne in huis maximaal te beperken.

Buiten elektriciteit leggen: zo pakt u het aan

20/09/2022 - 09:28

Ook in uw tuin of op uw terras kan het handig zijn om over stroom te beschikken. Toch zijn de regels om buiten elektriciteit te leggen niet zomaar hetzelfde als binnenshuis. Wat moet u weten voor u eraan begint?

Plexo door weer en wind met jou, het nieuwe spatwaterdichte schakelmateriaal

08/09/2022 - 09:50

Al meer dan 60 jaar is Plexo™ een begrip in het aanbod van waterdicht schakelmateriaal. Het uitgebreid assortiment van schakelaars en contactdozen biedt installateurs en professionele eindgebruikers steeds de ideale oplossing voor privéwoningen, tertiaire sector en industrie. Met de optimalisatie van het gamma speelt Legrand perfect in op nieuwe markttrends en klantenwensen.

Plexo™ IP55 spatwaterdicht schakelmateriaal

Aan de slag met elektriciteit: de basisbegrippen

22/08/2022 - 11:05

Klaar om voor het eerst aan de slag te gaan met elektriciteit in uw woning, maar geen idee hoe u daar nu precies aan begint? Dan is deze basisbegrippenlijst alvast een handig vertrekpunt. Ontdek welke termen u als doe-het-zelver zeker moet kennen!

Spanning, stroom en vermogen

Elektriciteit verplaatst zich altijd binnen een stroomkring. Binnen die kring onderscheiden we spanning, stroomsterkte en vermogen:

Wat houdt een elektriciteitsplan in?

05/08/2022 - 11:40

Een nieuwe of gewijzigde elektrische installatie in uw woning moet u verplicht laten keuren door een erkend controleorganisme. Wordt een installatie afgekeurd, dan is dat in veel gevallen te wijten aan het ontbreken van een elektriciteitsplan. Ontdek hier wat zo'n plan precies inhoudt en hoe u eraan begint.

Zo ziet een elektriciteitsplan eruit

Een elektriciteitsplan of elektriciteitsschema is, naast het keuringsattest, het belangrijkste document van uw elektrisch dossier. Het bestaat uit twee technische tekeningen:

Nieuw: DPX³ reeks vermogensautomaten in high performance

05/08/2022 - 10:57

Met de lancering van de nieuwe DPX³ HP-reeks bouwt Legrand zijn bestaand gamma van performante en kwaliteitsvolle vermogensautomaten verder uit. De nieuwe behuizingen DPX³ HP 125 en 250 staan onder meer garant voor een grotere technische onderbrekingscapaciteit.

2022 First-half results

29/07/2022 - 08:22

Strong growth in sales: +18.5%

including organic growth: +10.9%

Very solid results despite an unstable and highly inflationary environment

Adjusted operating margin: 20.5% of sales

Rise in net profit: +13.9%

2 new bolt-on acquisitions in datacenters announced

2022 full-year target for sales raised

Total growth at constant exchange rates: +9% to +12%


Benoît Coquart, Legrand’s Chief Executive Officer, commented: