Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Nieuwe Alpharex³ Bluetooth schakelklokken zonder display | Legrand België

Nieuwe Alpharex³ Bluetooth schakelklokken zonder display

Persberichten 07/09/2023
Legrand

Met de lancering van bluetooth, displayloze schakelklokken tilt Legrand deze toepassing naar een hoger niveau. Wat maakt dit nieuwe assortiment zo uniek?

banner alpharex³ digitale schakelklokken zonder display

Programmeerbare schakelklokken zijn de perfecte oplossing om een elektrische groep, zoals verwarming en verlichting, op vooraf ingestelde tijdstippen automatisch in en uit te schakelen. Bijvoorbeeld voor oprit- of gevelverlichting. Dit gebeurt gedurende een geprogrammeerd tijdsbestek, zowel bij korte afwezigheden als tijdens langere (vakantie)periodes. Schakelklokken zorgen dus voor extra comfort en veiligheid. Daarnaast dragen ze ook bij aan duurzaam energiebeheer in woningen en bedrijven. Want door onnodig stroomverbruik te vermijden, krijg je een lagere ecologische voetafdruk en een lagere energiefactuur.

Met de lancering van bluetooth, displayloze schakelklokken tilt Legrand deze toepassing naar een hoger niveau. Wat maakt dit nieuwe assortiment zo uniek?

Het beste van twee werelden gecombineerd

Schakelklokken zijn er in drie verschillende types. Een eerste type zijn standaard schakelklokken die je manueel instelt met de toetsen op het product zelf of via de AlphaSoft-software waarbij je gebruik maakt van een programmeersleuteltje. Als tweede type zijn er schakelklokken met een display en bluetoothfunctie die je eenvoudig kan programmeren via een app op jouw smartphone. De nieuwe BLE displayloze schakelklok bouwt verder op dit tweede type, maar heeft geen scherm en heeft dus als grote voordeel dat hij maar 1 module breed is.

Kortom, voor gebruikers biedt het de volgende voordelen:

  • extra ruimte in de verdeelkast (één module minder nodig)
  • eenvoudige bediening via de unieke app ‘Timeswitch’

Bovendien worden deze schakelklokken lokaal geproduceerd in het Duitse Soest waar we al ruim 40 jaar Alpharex-schakelklokken produceren. Dat garandeert je de nodige kwaliteit.

Functioneel en gebruiksvriendelijk

De Bluetooth displayloze schakelklokken van Legrand bieden de gebruiker tal van innovatieve functies. Deze schakelklokken zijn bijvoorbeeld makkelijk te bedienen via een handige app. Bovendien bestaat het assortiment uit modellen met een dag-, week-, jaar- of astrofunctie. Deze laatste functie houdt rekening met de zonsopgang en -ondergang, waardoor je nog meer kan inzetten op energie-efficientie, in eender welk seizoen.

Een extra voordeel van dit nieuwe assortiment schakelklokken is dat elk model meteen beschikbaar is, en dus snel geleverd kan worden.

Ontdek alle digitale tijdschakelklokken in de online catalogus

Meer weten over onze modulaire oplossingen