Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Legrand breidt haar gamma meetcentrales uit met Easy Connect | Legrand België

Legrand breidt haar gamma meetcentrales uit met Easy Connect

Nieuws Nieuwe oplossingen 27/11/2023
Legrand

In de meetcentrale van een elektriciteitsinstallatie worden in real time cruciale gegevens verzameld en opgeslagen. Dit helpt bedrijven bij het optimaliseren van het energieverbruik, het identificeren van potentiële problemen en het bevorderen van duurzaamheid door bewust energiegebruik te stimuleren. Met de lancering van Easy Connect, een multifunctionele meetcentrale, tilt Legrand deze toepassing naar een hoger niveau. Wat heeft deze nieuwe oplossing te bieden?


5 kenmerken van Easy Connect

1. Standaard voorzien van deelbare meetspoelen

De nieuwe Easy Connect, een innovatieve aanvulling op het bestaande gamma multifunctionele meetcentrales EMDX³, is standaard voorzien van Rogowski-torussen (meetspoelen). Deze deelbare, flexibele stroomtransfo's zijn ideaal voor bestaande installaties omdat ze eenvoudig rond de actieve geleiders kunnen worden aangebracht. Zo moet de installatie niet helemaal gedemonteerd worden en spaar je heel wat tijd uit.

2. Keuze uit vier referenties van meetspoelen
Je hebt de keuze uit vier referenties van meetspoelen – met een diameter van 50 tot 240 mm – die direct te verbinden zijn met de meetcentrale. Zij kunnen een nominale stroomsterkte aan van 630 A tot 6.300 A.

3. Voorbekabeld met snelconnector
Per referentie zijn er telkens drie meetspoelen die voorbekabeld zijn met een snelconnector. Deze snelconnector kun je meteen inpluggen in de meetcentrale, die automatisch de verschillende fases herkent. Dit zorgt voor extra installatiegemak en veiligheid. Bovendien kun je via kabelextensies met gemak een afstand tot 5 meter overbruggen.

4. Een modulaire en inbouwversie
De Easy Connect-module, die gebruikt kan worden tot en met 6.300 Ampère, is beschikbaar in twee versies: een modulaire versie voor gebruik in een verdeelkast en een inbouwversie die in de kastdeur geïntegreerd wordt. Bij deze laatste versie is de module meteen zichtbaar zonder de kast te moeten openen.

5. Connectie met webserver
Net zoals de standaardversies van Legrand is ook Easy Connect connecteerbaar met de webserver energie van Legrand. Op die manier krijg je in realtime een duidelijk overzicht van de verbruiksgegevens van de volledige installatie.

Een brede waaier aan voordelen

De Easy Connect multifunctionele meetcentrale biedt zowel de installateur als eindgebruiker tal van voordelen:

  • een eenvoudige installatieprocedure
  • een feilloze connectie
  • een veilige manier van werken
  • deelbare Rogowski-torussen

Vooral de Rogowski-torussen maken een groot verschil, omdat deze het proces om een meetcentrale aan een bestaande installatie toe te voegen heel wat vlotter maken. Met Easy Connect is het tijdrovend loskoppelen van allerlei componenten aan een elektriciteitsinstallatie dus voorgoed verleden tijd!