Elektrische installatie in elk hoekje van het kantoorgebouw

Kantorenruimte Confederatie Bouw

Elektrische installatie in elk hoekje van het kantoorgebouw

Confederatie Bouw Henegouwen, sociaal secretariaat Groupe S, Adecco en KidsLife Mons hebben elk een onderkomen gevonden in het nagelnieuwe en ultramoderne kantoorgebouw op de Boulevard André Delvaux in Bergen. Deze organisaties en bedrijven genieten dagelijks van de speciale elektrische en digitale infrastructuur van het gebouw, boordevol innovatieve oplossingen van Legrand.

Key Players

Installateur Soltreco

Nicolas Delesenne
Soltreco - Installateur

Vicent Menier
Legrand Group Belgium

Nicolas Delesenne van Sotrelco, het installatiebedrijf uit Strépy-Bracquegnies, leidde dit project in goede banen. “Door het grote aantal installaties dat in dit kantorenpand uitgevoerd moest worden, hadden we een partner nodig die ons een globale oplossing kon bieden. We werken regelmatig samen met Legrand en wisten dat we de juiste partner hadden gekozen. Legrand biedt een systeem of oplossing voor elk probleem en elke applicatie. Bovendien is de service perfect en bij eventuele problemen en vragen, zorgt het bedrijf voor een snelle en professionele opvolging.”

“Legrand biedt een systeem of oplossing voor elk probleem en elke applicatie. We hadden de juiste partner voor dit project gevonden.”
Nicolas Delesenne

Duurzame verlichting

Dit kantorenpand telt talrijke innovatieve oplossingen van Legrand. Het plafond is voorzien van autonome URA ONE LED-veiligheidsverlichting die garant staat voor een laag energieverbruik en lage onderhoudskosten. Deze duurzame apparaten vind je op verschillende plekken in het gebouw terug. URA ONE biedt een gemakkelijke en snelle montage, zowel bij opbouw als bij inbouw in het plafond. Bovendien worden de toestellen gevoed door NI-MH-batterijen, wat de milieu-impact van het systeem nog vermindert.

Ook de Plexo-bewegingsdetectoren, die niet alleen dienst doen in de parkeergarage maar ook geïntegreerd werden op alle andere verdiepingen, zijn een duurzame oplossing. Eenmaal geïmplementeerd, gaat de verlichting automatisch aan of uit.

Ura One noodverlichting

“Dankzij de EMS CX³-meetcentrale van Legrand kunnen we het energiebeheer per verdieping en per klant controleren.”
Nicolas Delesenne

Efficiënt energiemanagement

“Met het oog op maximale energiebesparing zijn de resultaten van de verbruikte kwaliteit en kwantiteit doorslaggevend voor het nemen van de juiste beslissingen inzake energieprestatie”, benadrukt Nicolas Delesenne. “Nauwkeurige en regelmatige metingen, gecombineerd met corrigerende interventies vormen de sleutel tot een goede beheersing van het verbruik en de kwaliteit van energie. Om deze belangrijke reden werd dit kantoorgebouw uitgerust met een EMS CX³-meetcentrale van Legrand, die toelaat het energiemanagement per verdieping en per klant te beheersen.”

Afgestemd op bedrijfsgebouwen

In heel het gebouw vinden we Mosaic- en Niloé-apparatuur terug. Met een adapter werden Mosaic-functies in de Niloé-apparatuur geïntegreerd. Zo kan het Niloé-gamma uitgebreid worden met tal van extra functies. Mosaic ontstond op basis van het idee om meerdere functies (schakelaars, stopcontacten, drukknoppen, enz.) in één enkele afdekplaat onder te brengen en op die manier in te spelen op de specifieke behoeften van diverse werkruimten. Diezelfde Mosaic-modules komen voor in de energiezuilen die van vloer tot plafond reiken en alle nodige bekabeling mooi huisvesten, alsook in de mini-zuilen die we aantreffen onder bureaus en vergadertafels.

Niloé mechanismen
Linkeo

Innovatieve bekabelingsoplossingen

Ook wat het dataverkeer betreft, is er niets aan het toeval overgelaten. Het gebouw werd volledig voorzien van Legrand LCS³, de nieuwste generatie bekabelingssystemen die een oplossing biedt voor de sterke groei van datavolumes in gebouwen, de verveelvoudiging van het aantal netwerken en de toenemende behoefte aan hogere snelheden. Dankzij topcategorie RJ45-connectoren en nieuwe, nog performantere glasvezelconnectoren met een snelheid tot 100 Gbit/s is er niet alleen een belangrijke stijging op het vlak van snelheid.
LCS³ zorgt ook voor modulariteit met lades die koper en glasvezel kunnen combineren en het aantal connectiepunten doen stijgen. Tegelijkertijd laten de nieuwe serverracks een optimalisatie van energie toe. Bovendien werden installatie en het onderhoud vereenvoudigd, dankzij het nieuwe vergrendelingssysteem van connectoren en ladecassettes voor automatische extractie.

Snelle en eenvoudige installatie

“Binnen het complex werd ook gebruik gemaakt van de Linkeo patchkasten, die speciaal ontworpen zijn voor een eenvoudige installatie en een perfecte functionaliteit. In combinatie met de bijhorende hoge kwaliteit RJ45-connectoren en dito patchpaneel kan men bliksemsnel een perfecte aansluiting tot stand brengen, waardoor de gebruikers kunnen rekenen op optimale prestaties van deze verbinding tussen patchpaneel en werkplek ”, vertelt Nicolas Delesenne.

Bekabeling in goede banen

Als kers op de taart hebben de mensen van Sotrelco alle bekabeling - letterlijk - in goede banen geleid met de DLP kunststof wandgoten van Legrand. “Deze producten bieden de ideale oplossing voor het geleiden van kabels en het verzorgen van voeding-, data-aansluiting en andere functies op de werkplek.” De wandgoten zijn stijlvol, duurzaam, praktisch in gebruik, eenvoudig te installeren en - zoals in dit project vaak te zien - perfect te combineren met het Mosaic-schakelmateriaalconcept.

Kolom
energiezuil
kast