Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Green'Up ONE | Legrand België

Green'Up ONE laadstations

Efficiënt energiebeheer is momenteel een van de grootste uitdagingen voor bedrijven en gezinnen. Met de Green’Up laadoplossingen biedt Legrand de mogelijkheid om elektrische voertuigen of plug-in hybrides thuis vlot op te laden. Binnen dit assortiment zijn Green’Up ONE laadstations de nieuwste toevoeging.

sfeer-greenupone

Het Green’Up ONE laadstation bestaat uit een solide kunststof behuizing en een ingebouwde laadkabel van 5 meter, voorzien van een specifieke stekker mode 3 (type 2). Het laadt voertuigen op via wisselstroom (enkelfasig en driefasig).

Green’Up ONE is daarom ideaal voor plaatsen waar voertuigen gedurende langere tijd kunnen laden, zoals een garage of oprit.

Kenmerken

  • IP 54 - IK 10
  • Enkelfasig: 3,7 of 7,4 kW
  • Driefasig: 11 of 22 kW

Oplaadmodi


Het opladen van elektrische (BEV) en hybride (PHEV) voertuigen kan aan de hand van vier verschillende laadmodi. Green’Up ONE werkt volgens laadmode 3.

Mode 1 is uitsluitend toegestaan voor speedpedelecs, elektrische fietsen, elektrische steps en e-scooters.

Mode 2 laadt wagens op via een laadkabel met geïntegreerde beveiliging, en met een huishoudelijke stekker 230 V (AC laden).

Mode 3 laadt wagens op via een kabel uitgerust met een specifieke stekker mode 3 (type 2). De beveiliging zit in het laadstation zelf. (AC laden).

Mode 4 is het snelladen van wagens via gelijksstroom (DC laden). Deze wordt niet ondersteund door Green’Up laadstations. Bent u opzoek naar een snellader? Bekijk dan de Ecotap laadstations.

Flexibele installatie: aan de muur of op de grond

De Green’Up ONE kan op 2 manieren geïnstalleerd worden:

wandlader-greenup-2

Als wandlader door middel van een rechtstreekse bevestiging op de muur. Bij installatie zijn alleen enkele muurpluggen nodig om het robuuste laadstation aan de muur te kunnen bevestigen.

Op het vlak van hard- en software verschillen een wandlader en een laadpaal niet van elkaar.

laadpaal-2

Een laadstation kan worden gemonteerd op een aluminium vloersokkel zodat hij wordt omgevormd tot een “laadpaal”. De kabels kan je eenvoudig door de sokkel tot aan het laadpunt geleiden.

Op het vlak van hard- en software verschillen een wandlader en een laadpaal niet van elkaar.

Dynamisch load management

Kenmerkend voor elektrische voertuigen is het variabele laadvermogen. Dit betekent dat het laadvermogen afhankelijk is van het type voertuig, maar ook van het laadstation en de beschikbare energievoorziening. Dit vermogen (AC) kan variëren van 3,7 kW tot maximaal 22 kW.

schema energiemeter

Door een energiemeter aan de installatie toe te voegen, is dynamisch laden mogelijk. De energiemeter meet constant het verbruik van de hele installatie en communiceert via Modbus protocol met de laadpaal. Die zal dan het laadvermogen aanpassen volgens het momentane beschikbare vermogen of het maximaal ingestelde verbruiksvermogen.


schema geconnecteerd

Eigenaars van een slimme (geconnecteerde) elektrische installatie kunnen de Green’Up laadpaal integreren in hun systeem door toevoeging van het geconnecteerde droog contact, dat op zijn beurt wordt aangestuurd door een slimme voorrangschakelaar.


schema extern

Tot slot kan het laadstation ook gestuurd worden door een externe schakelklok, timer, of een ander potentiaalvrij relais.

green'up sfeer applicatie

Laadstation beheren via Charger Control App


Met de App Charger Control van Legrand kunnen gebruikers de Green’Up ONE vanop afstand instellen en/of bedienen. De draadloze bediening – met bereik tot vijf meter – is mogelijk dankzij de standaard geïntegreerde Bluetooth-communicatie. Deze applicatie kan gedownload worden via de App Store of Google Play.

Brochures

Merken