DE KABELGOOT MET ALLEEN PLUSPUNTEN.
 

Legrand biedt met het P31+ kabelgootsysteem een nog innovatiever en uitgebreider programma aan.

Hiermee kunnen kabelgoten sneller en eenvoudiger geïnstalleerd worden.
Voor iedere situatie is er een passende oplossing om de installatie te vergemakkelijken.

Download de catalogus
Ontdek de producten in de online catalogus
Bekijk de “P31+ kabelgoten” video tutorials
Veel gestelde vragen – FAQ
Calculatietool

OUD VERSUS NIEUW

De P31+ kabelgoot is perfect uitwisselbaar met het huidige P31 kabelgootsysteem, zo kunt u eenvoudig aan de slag met de nieuwe range kabelgoten!

NIEUW GEÏNTEGREERD
AUTOMATISCH KOPPELINGSSYSTEEM

TIJDBESPAREND
SCHROEFLOZE AUTOKLIKVERBINDING
VEILIG EN DEMONTEERBAAR

Het nieuwe type kabelgoot P31+ MF Auto is voorzien van een geïntegreerd automatisch klikkoppelingssysteem met veermechanisme. Dit innovatieve ontwerp biedt een snelle, eenvoudige en veilige verbinding voor alle situaties. Ook is er de mogelijkheid om de kabelgoten te demonteren.

TYPE P31+ ST (met ‘eclic’ koppelplaat)

Daarnaast blijft ook de vertrouwde kabelgoot actief met koppelplaten, nu met een vernieuwd design, type P31+ ST. Het koppelen van de kabelgoten blijft gelijk aan de huidige P31 met de “eclic” klikkoppelplaat.

P31+ PROGRAMMA GEOPTIMALISEERD
EN NOG UITGEBREIDER

MEER TYPES KABELGOTEN

VOOR IEDERE SITUATIE EEN PASSEND ANTWOORD
UITWISSELBAAR MET P31

 • H60 sendzimir. Voor iedere klant een keuze. P31+ MF Auto met volledig geïntegreerd automatisch koppelingssysteem of de klassieke P31+ ST met de “eclic” koppelplaten.
 • Zinkmagnesium. Het duurzame alternatief voor thermisch verzinken, met een sendzimir uitstraling. (Op aanvraag verkrijgbaar)
 • Zwaar en extra zware kabelgoten (type ZW/EZW). Lengte 3 en 6 meter.
  Standaard verkrijgbaar.
 • RVS 304L. In H60 mm, passend met hulpstukken RVS 316L
 • Uitwisselbaar. Nieuwe P31+ is uitwisselbaar met het huidige P31 kabelgootsysteem

P31+ DEELCATALOGUS

Vind snel je informatie in deze 60 pagina’s tellende deelcatalogus. Raadpleeg alle nieuwe referenties van het P31+ kabelgootsysteem inclusief functiebehoud bij brand en universele ophangsystemen (draadstangophangingen, steunen en profielen, rail strut en wandconsoles).

MET GEÏNTEGREERDE
AUTOMATISCHE KLIKKOPPELING
NEW
P31+ MF AUTO
P31+ MBR/CPC
60 mm
75 tot 600 mm
Geperforeerd of blind
GEÏNTEGREERDE KOPPELING
(TE BEVESTIGEN MET SCHROEVEN)
NEW
P31+ MF
25/60/100 mm
75 tot 600 mm
Geperforeerd of blind
KABELGOTEN STANDAARD
MET KOPPELPLATEN
P31+ ST (H60)
P31+ ZW/EZW (H25/60/100)
25/60/100 mm
75 tot 600 mm
Geperforeerd of blind

P31+ calculatietool

Een eenvoudige calculatietool voor desktop, tablet en mobiele telefoon, die u helpt een volledige materiaallijst van uw project samen te stellen, in slechts vier stappen:

– Kies omgeving
– Selecteer het optimale product
– Kies koppeling
– Ontwerp uw kabelgootsysteem

NIEUW
GEAVANCEERDE BODEMDOORDRUKKING

SOLIDE BELASTING
MEER KABELBESCHERMING
ROBUUST DESIGN

De P31+ kabelgoot is voorzien van een nieuwe, geavanceerde doordrukking in de bodem.

Hierdoor wordt de kabelgoot bij kabellast meer solide met verminderde doorbuiging als resultaat.

 • Het risico op beschadigde kabels wordt aanzienlijk verlaagd door het nieuwe patroon in de bodem.

HULPSTUKKEN P31+
INNOVATIEF, COMPLEET EN MONTAGEVRIENDELIJK

VERNIEUWDE SLIDE-IN (INSCHUIFSYSTEEM)

Nu standaard toegepast op alle hulpstukken, in alle hoogtes en materiaalsoorten, ook in RVS316L.

Met dit nieuwe design kunnen (afgekorte) kabelgoten nog eenvoudiger en sneller gekoppeld worden.
Door de verhoogde riblijn worden de kabels beter beschermd bij het trekken van kabels.

INNOVATIEF VERVALSTUK

Met het vernieuwde design van het P31+ vervalstuk is het direct mogelijk om van een horizontaal kabelgoot tracé over te gaan op een verticaal tracé (tegen de muur) zonder extra montagehandelingen.

Ook uitermate handig om snel een brugverbinding te maken tussen de kasten.

UNIVERSELE DEKSEL HULPSTUKKEN
VOOR ALLE HOOGTEN

Om het montage- en bestelgemak nog meer te optimaliseren, gebruiken we 1 type deksel voor de hulpstukken.

Toepasbaar op alle hoogten 25, 60 en 100.

T-hulpstuk met deksel
90°-bocht met deksel
Ecataleg

ONLINE CATALOGUS

Op deze site kan je terecht voor up-to-date productinformatie en vind je materiaallijsten, lastenboeken, brochures, technische fiches, montagefilmpjes en nog vele andere downloads

GECERTIFICEERD PROGRAMMA,
OVERAL TOEPASBAAR

EXPORT AMERIKA (UL)
FUNCTIEBEHOUD (BRAND)
TOEPASSING IN SCHEEPVAART

P31+ heeft alle laboratoriumtesten doorlopen en voldoet aan norm IEC 61537.
Functiebehoud bij brand, P31+ voldoet aan classificaties E30 -E90  gecertificeerd volgens  DIN 4102-12.

Daarnaast is de nieuwe P31+ toepasbaar in Amerika
(UL-gecertificeerd) en voor scheep- en offshore-installatie (DNV-GL- gecertificeerd)

DEMODOOS

Het nieuwe type kabelgoot P31+ MF Auto is voorzien van een geïntegreerd automatisch klikkoppelingssysteem met veermechanisme. Ook is er de mogelijkheid om de kabelgoten te demonteren. Bestel uw demodoos en test zelf de snelle, eenvoudige en veilige verbinding voor alle situaties.
Legrand_080618_190_bew
Contacteer ons

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag verder. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op

1 In welke situaties kan ik beter de MF (auto) of de ST versie gebruiken?

Het ST systeem met ECLIC koppelplaten is al jarenlang bekend en vertrouwd. De MF en MF auto systemen werken sneller, vooral bij installaties die bestaan uit langere rechte stukken en weinig hulpstukken kennen. Tevens worden er bij de MF (auto) systemen 2 onderdelen gehandeld waar dit er bij het ST systeem 3 zijn. Uiteindelijk is de keuze voor uw favoriete systeem aan U.

2 Wat is het draagvermogen van de P31+?

Het draagvermogen komt overeen met het huidige P31 systeem. Voor de exacte belastings- en overspanningsmogelijkheden, zie het technisch fiche van de gekozen kabelgoot op www.ecataleg.be onder het desbetreffende artikelnummer. Nieuw in het P31+ programma: 2 varianten voor extra zware belasting en/of langere overspanningen. Dit zijn de types ZW (zwaar) en de EZW (extra zwaar). De hoogte 60 modellen gaan tot 6m overspanning, de hoogte 100 modellen zelfs tot 8 meter.

3 Wat te doen bij grote overspanningen en/of zware belastingen?

Er zijn in het P31+ programma 2 varianten toegevoegd voor extra zware belasting en/of langere overspanningen. Dit zijn de types ZW (zwaar) en de EZW (extra zwaar). De hoogte 60 modellen gaan tot 6m overspanning, de hoogte 100 modellen zelfs tot 8 meter. Deze kabelgoten worden met schroefkoppelplaten aan elkaar gezet en we adviseren de 6m lengtedelen te gebruiken om het uzelf makkelijker te maken tijdens de montage. Zie www.ecataleg.be voor de technische fiches met de desbetreffende belastingsgrafieken.

4 Wanneer dient er een bodemversterker gebruikt te worden?

Voor Functie Behoud installaties (FB installaties) zijn de bodemversterkers verplicht voor tracés in breedte 300 en 400. Tevens zijn ze voorgeschreven voor de installaties in hoogte 100mm vanaf breedte 400.

Voor installaties in hoogte 60 en 25 adviseren wij vanaf breedte 400 een bodemversterker toe te passen als het optische aspect belangrijk is (zichtwerk) of als er (toekomstige) extreme belastingen te verwachten zijn. Denk hierbij aan het verleggen van bovengemiddeld dikke voedingskabels en grote ondersteuningsafstanden. Een kabelgoot die fysiek niet vol ligt, nodigt uit om er (later) nog kabels bij in te leggen, ondanks dat ze misschien qua kabellast al maximaal belast wordt.

5 Wat te doen bij zichtwerk?

Bij zichtwerk (locaties waar het kabeldraagsysteem in het zicht blijft, ook na ingebruikname van de ruimte) adviseren wij vanaf breedte 400 een bodemversterker toe te passen. Deze draagt bij aan het reduceren van de volgens norm toegestane standaard doorbuiging onder kabellast en geeft daarmee een ‘strakkere look’.

In de overgangsperiode van P31 naar P31+ adviseren wij, daar waar mogelijk, zo snel mogelijk op het P31+ systeem over te gaan. Op korte termijn zullen er nog onderdelen beschikbaar zijn van het oude systeem, indien men langer met de huidige P31 blijft installeren, bestaat het risico dat als er aan het eind van het project geen onderdelen meer beschikbaar zijn.

6 Kan ik ook Functie Behoud (FB) systemen aanleggen met de P31+?

Ja, het nieuwe programma biedt zelfs de mogelijkheid dit met het MF (auto) als ook het ST systeem uit te voeren. Naast de al bekende ophang constructies heeft Legrand nu ook een mogelijkheid met wandconsole waarbij de draadstang terug gevoerd wordt naar de muur ( denk aan groot hoogteverschil tussen installatie en plafond) en zelfs een oplossing zonder draadstang (sneller installeren en lagere kosten). Tip: denkt u er bij de traditionele systemen met console en draadstang aan de ankers vast mee te boren, maar de draadstang pas na het kabeltrekken aan te brengen? Dat scheelt kabelrijgen. Voor de details, zie ons certificaat: ABP P-MPA-E15-007 op www.ecataleg.be of vraag onze supportafdeling: technicalsupport.be@legrandgroup.be.

7 Heb ik niet veel meer zaagverlies met het MF (auto) systeem?

Met het nieuwe MF (auto) system houdt u niets meer over als met het traditionele systeem met koppelplaten. Als een kabelgoot wordt afgekort, is dit om een hulpstuk te kunnen plaatsen, of bijvoorbeeld om te stoppen en ergens anders verder te gaan. Als u (achter het geplaatste hulpstuk) verder gaat met het resterende stuk van het afkorten, blijven er ook geen stukken lengtedeel over. Opm.: een hulpstuk (altijd bevestigd met schroeven) past altijd; zowel op beide uiteinden als op een afgekorte kant, dus daar zit geen belemmering. Bekijkt u anders ook ons montage handboek op www.ecataleg.be voor meer snij- en afkortmogelijkheden.

8 Waar vind ik (technische) informatie over het nieuwe systeem

Alle technische informatie staat in de deelcatalogus die u kunt vinden op www.legrand.be/P31+ of op www.ecataleg.be

9 Is de nieuwe P31+ ook gecertificeerd?

De P31+ is HET Europese kabelgoot programma van Legrand. Het heeft dan ook alle gebruikelijk certificeringen:

 • IMQ; het gehele systeem is ontworpen volgens de IEC61537, de Europese norm voor kabeldraagsystemen,
 • CE op alle componenten,
 • ABP volgens DIN4102-12: Functie Behoud op diverse installatie constructies, alle bestaande uit standard componenten,
 • UL keur voor export naar de USA en diverse andere landen buiten de EU,
 • DNV voor de Maritieme wereld,
 • PEP: Product Environment Profile voor het inzicht in de milieu impact van de verschillende onderdelen.

10 Is het oude P31 systeem nog verkrijgbaar?

Legrand heeft uiteraard een overgangsfase voorzien. De oude P31 zal echter vanaf 1 November uitgefaseerd worden. Na deze datum kunnen we de levering van de oude producten dan ook niet meer garanderen De hoofdafmetingen van het systeem veranderen echter niet, waardoor oud en nieuw materiaal door elkaar gebruikt kunnen worden. Een bestaand systeem kan dus met de P31+ uitgebreid worden. Meestal is de toepassing van een EDU koppeling voor de verbinding voldoende. Er zijn een paar uitzonderingen waar even aandacht aan besteed moet worden:

 • de systeemhoogte voor RVS gaat van 75mm naar 60mm om eenheid te krijgen in het P31+ systeem. Dit maakt combineren van oud en nieuw echter wel moeilijk.
 • De ‘klik’ accessoires passen alleen bij de eigen versie, dus nieuw bij nieuw en oud bij oud systeem,
 • de afmetingen van de hulpstukken breedte 400 en groter verschillen. De bijbehorende deksels passen dus alleen op de eigen versie (oud bij oud, nieuw bij nieuw).

11 De OFT is verdwenen, wat pas ik nu toe?

Het stalen OFT kabelgoot systeem was een specifiek kabelgoot systeem voor het leggen van glasvezel kabels in datacenters. Vanwege het uitgebreidere pakket en het nog makkelijker verwerken van de glasvezelkabels heeft Legrand nu echter het Fiber Raceway programma opgenomen: een halogeenvrij kunststof systeem, wederom specifiek toegesneden op het leggen van optic fiber in datacenters. Tevens heeft Legrand een “Secure Pathway” van staal met afsluitbare deksels voor optic fiber of koper trace’s welke extra beveiligd dient te worden. Voor meer informatie, check onze website www.ecataleg.bel.

Mocht uw vraag nog niet beantwoord zijn, neem dan contact met ons op:

 • www.ecataleg.be (ook voorzien van chatfunctie)
 • per telefoon op 02 719 17 24
 • of natuurlijk een van onze accountmanagers die u graag te woord staan en daar waar nodig samen met u naar een antwoord of oplossing zoeken.

P31+ kabelgoot MF Auto H60 mm – B75 t/m B300 mm

P31+ kabelgoot MF H60 mm

P31+ kabelgoot ST H60 mm

P31+ kabelgoot MF H25 mm

P31+ kabelgoot MF H100 mm

P31+ kabelgoot MF Auto H60 mm – B400 t/m B600 mm

Nieuwe P31+ MF Auto kabelgoot met oude (huidige) P31 kabelgoot

Nieuwe P31+ kabelgoot ST koppelen met oude (huidige) P31 standaard kabelgoot

Nieuwe P31+ kabelgoot MF Auto met afgekorte kabelgoot MF Auto

P31+ kabelgoot MF Auto H60 mm – B75 t/m B300 mm

P31+ kabelgoot MF Auto met bochtstuk 90°

P31+ kabelgoot met klikscheidingsschot – lengte 1 meter

P31+ kabelgoot met een aftakstuk

P31+ kabelgoot – zijwaarts/horizontaal verzet maken met EDU multicoupler

P31+ kabelgoot – verticaal verzet (brug) maken met EDU multicoupler

P31+ bochtstuk 90° (nieuw) met huidige (oude) P31 kabelgoot

Koppelen van 2 P31+ bochtstukken 90° met EA koppelplaten

P31+ kabelgoot – verloop maken met verloop-eind (reduceer)platen

P31+ kabelgoot met een T-stuk

P31+ kabelgoot met een deksel

P31+ bochtstuk met een deksel

Klik hier om de P31+ BIM-files te downloaden.

Contactgegevens

 
 
Opmerkingen