Zucchini stroomrail - OLD

Zucchini modulair concept

Zucchini stroomrail - OLD

De standaard manier van energietransport is een kabelgoot monteren met daarin de kabels. Met stroomrails kan dat een stuk eenvoudiger. Het volstaat namelijk om enkel een stroomrail te hangen waardoor het niet meer nodig is om kabels te leggen, verlengen of verkorten. Zelfs niet wanneer het enkel maar over een aanpassing gaat. Het is gewoon een kwestie van een stekker te verplaatsen. Dit is zeer handig vooral bij projecten die vaak snel opgeleverd moeten worden en die in de toekomst gemakkelijk aanpasbaar moeten zijn. Legrand garandeert bovendien een levertijd van 10 werkdagen voor het volledige project indien het om producten gaat uit het Zucchini Modulair Concept. Stroomrails worden vaak gebruikt voor de energiedistributie bij machines, installaties en verlichtingsarmaturen in allerlei soorten gebouwen van kantoren en productieruimtes, tot distributiecentra.

Zucchini stroomrailsystemen zijn verdeeld in drie segmenten: low power, medium power en high power, van 25 A tot en met 6300 A.

Het Zucchini Modulair Concept

Het Zucchini Modulair Concept houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van de producten voor Low en Medium Power, die in de brochure en online catalogus te vinden zijn. Hierin zitten rechte elementen, aftakkasten en accessoires binnen de productseries LBplus, MS en MR van Zucchini. Deze zijn direct uit voorraad te bestellen en dus snel leverbaar. Uiteraard kunnen er ook producten besteld worden die niet tot het Zucchini Modulair Concept behoren. In dat geval doen wij er alles aan om de door u gewenste levertijd te realiseren. Voor meer informatie over de levertijden, neem contact met ons op.

Om eenvoudig het Zucchini Modulair Concept voor uw project te berekenen, kunt u gebruik maken van de Zucchini Modulair Concept Calculatietool. Vul de gewenste stroomsterkte, rechte elementen, aftakkasten/stroomafnemers en toebehoren in en er verschijnt een totaal overzicht van alle benodigde materialen inclusief afbeeldingen, brutoprijzen en links naar technische documentatie. Daarnaast kunt u met deze calculator het spanningsverlies van uw stroomrailtracé eenvoudig berekenen.

Wist u dat Legrand u ook kan helpen met de montage en engineering van complexe projecten? Vraag naar de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van het Zucchini stroomrailsysteem?

Zucchini Modulair Concept; eenvoud. Project KVO

KV Oostende

“We konden op elk moment rekenen op de ondersteuning van de experten van Legrand. Dat is meteen ook de troef waarmee Legrand zich onderscheidt in de sector”.

Meer info

Eenvoud

Om een eenvoudig project uit te rekenen, dat snel geïnstalleerd moet worden, biedt Legrand u de mogelijkheid om deze via een gebruiksvriendelijke calculatietool zelf uit te rekenen. Naar wens kan Legrand u daarbij ondersteunen op het gebied van engineering en montage. De producten binnen deze configurator zijn gegarandeerd leverbaar binnen 10 werkdagen.

Voor de overige stroomrail projecten biedt Legrand u de volledige ondersteuning op het gebied van calculatie, (co-)engineering (BIM), inmeten, project opvolging en begeleiding, montage, rapportering, oplevering en nazorg van het railkokerproject. Door onze uitgebreide ervaring met zeer uiteenlopende en complexe projecten, bieden wij altijd een geschikte oplossing.


Zucchini Modulair Concept; veilig

Veiligheid

Door de beperkte hoeveelheid isolatie materiaal en het ontbreken van brandgevaarlijke stoffen in de stroomrail, is er sprake van een lage gas-emissie mocht er brand ontstaan. Hierdoor is stroomrail een geschikte oplossing voor toepassingsgebieden waar grote hoeveelheden stroom geleverd worden of gevoelige apparatuur aanwezig is zoals in ziekenhuisfaciliteiten en dataverwerkingscentra.


Zucchini Modulair Concept; flexibel

Flexibiliteit

Door gebruik te maken van de aftakopeningen op de rechte elementen, bieden de geleiders een hoge flexibiliteit, zowel bij het projectontwerp als bij de montage. De behoeften en installaties van de eindgebruiker kunnen in de loop van de tijd veranderen, het stroomrailsysteem is hier volledig op aan te passen zonder dat de eindgebruiker hiervan hinder ondervindt. De aftakkasten kunnen namelijk onder spanning verplaatst worden, waardoor stilstand voorkomen wordt. Het bedrijfsproces kan dus gewoon doorgaan, waardoor de storing voor de eindklant minimaal is.  


Zucchini Modulair Concept; snelle installatie

Snelle installatie

De verdeel- en bevestigingssystemen van stroomrail zijn ontworpen om eenvoudig te kunnen installeren. In de tijd dat alleen de kabelgoten gemonteerd worden, is binnen hetzelfde tijdsbestek een volledig stroomrailsysteem geïnstalleerd. Bovendien is dezelfde capaciteit stroomrail veel lichter dan een systeem met (koperen) kabels. Hierdoor zijn er minder, eenvoudigere of goedkopere ophangingen nodig. Dit maakt de montagetijd van stroomrail beduidend korter dan bij een vergelijkbaar kabeldraagsystemen.


Zucchini Modulair Concept; compact

Compact

De totale afmetingen van het stroomrailysteem zijn over het algemeen kleiner dan bij een gelijkwaardig kabeldraagsysteem, vooral wanneer de te transporteren stroom groter is dan 1000 A en er meerdere kabels parallel nodig zijn om deze capaciteit te garanderen. Met de geleiders kan van richting veranderd worden, tot hoeken van 90°, waardoor zelfs kleine ruimtes optimaal benut worden.


Zucchini Modulair Concept; duurzaam

Duurzaam

Doordat stroomrail compact is, is er minder materiaal nodig wat weer bijdraagt aan het verminderen van grondstof verbruik en CO2 uitstoot. Bovendien geeft stroomrail nauwelijks restafval doordat het precies op maat geleverd wordt. Het spanningsverlies van stroomrail ligt daarnaast lager dan dat van kabel, waardoor minder energie nodig is om hetzelfde vermogen te kunnen leveren. Tot slot is een stroomrailsysteem volledig demonteerbaar en herbruikbaar, alle materialen zijn afzonderlijk recycleerbaar.