Zucchini stroomrail

Zucchini modulair concept

Zucchini stroomrail

Een project moet snel opgeleverd kunnen worden en na de oplevering moet het mogelijk zijn om met zo min mogelijk overlast eventuele aanpassingen te doen? Dan is een installatie met geprefabriceerde stroomrails de oplossing! Bovendien garanderen we een levertijd van 10 werkdagen voor het volledige project indien het om producten gaat uit het Zucchini Modulair Concept.


Ontdek de voordelen

Eenvoudig

Een eenvoudig, snel te installeren project uitrekenen? Dat kan met de handige calculatietool. Uiteraard staan we ook klaar om u te ondersteunen indien nodig en bovendien zijn alle producten binnen deze tool leverbaar binnen de 10 werkdagen.

Toch een complexer project? Dan kan u rekenen op onze volledige ondersteuning voor calculatie, engineering (BIM), inmeten, projectopvolging en -begeleiding, rapportering, oplevering, en nazorg van het stroomrailproject.

Veilig

Door de beperkte hoeveelheid isolatie materiaal en het ontbreken van brandgevaarlijke stoffen in de stroomrail, is er sprake van een lage gas-emissie mocht er brand ontstaan. Hierdoor is stroomrail een geschikte oplossing voor toepassingsgebieden waar grote hoeveelheden stroom geleverd worden of gevoelige apparatuur aanwezig is zoals in ziekenhuisfaciliteiten en dataverwerkingscentra.

Flexibel

Door gebruik te maken van de aftakopeningen op de rechte elementen, bieden de geleiders een hoge flexibiliteit, zowel bij het projectontwerp als bij de montage. De behoeften en installaties kunnen in de loop van de tijd veranderen, het stroomrailsysteem is hier volledig op aan te passen. De aftakkasten kunnen namelijk onder spanning verplaatst worden, waardoor stilstand voorkomen wordt. Het bedrijfsproces kan dus gewoon doorgaan, waardoor de storing minimaal is.

Snel

De verdeel- en bevestigingssystemen van stroomrail zijn ontworpen om eenvoudig te kunnen installeren. In dezelfde tijd dat alleen de kabelgoten gemonteerd worden, is een volledig stroomrailsysteem geïnstalleerd. Bovendien is dezelfde capaciteit stroomrail veel lichter dan een systeem met (koperen) kabels. Hierdoor zijn er minder, eenvoudigere of goedkopere ophangingen nodig.

Compact

De totale afmetingen van het stroomrailysteem zijn over het algemeen kleiner dan bij een gelijkwaardig kabeldraagsysteem, vooral wanneer de te transporteren stroom groter is dan 1000 A en er meerdere kabels parallel nodig zijn om deze capaciteit te garanderen. Met de geleiders kan van richting veranderd worden, tot hoeken van 90°, waardoor zelfs kleine ruimtes optimaal benut worden.

Duurzaam

Doordat stroomrail compact is, is er minder materiaal nodig om te produceren, wat dan weer bijdraagt aan het verminderen van grondstof verbruik en CO2 uitstoot. Bovendien geeft stroomrail nauwelijks restafval doordat het precies op maat geleverd wordt. Het spanningsverlies van stroomrail ligt daarnaast lager dan dat van kabel, waardoor minder energie nodig is om hetzelfde vermogen te kunnen leveren. Tot slot is een stroomrailsysteem volledig demonteerbaar en herbruikbaar, alle materialen zijn afzonderlijk recycleerbaar.


Circulariteit

De specifieke opbouw van stroomrails heeft een gunstig effect op het spanningsverlies en daarmee ook op de energieverliezen die optreden. Ook tijdens het ontwerp worden deze effecten extra benut door, in bepaalde situaties, grotere doorsneden toe te passen dan strikt voor de werking noodzakelijk is.

circulariteit Legrand

Drie segmenten: low power, medium power en high power


Het Zucchini Modulair Concept

Het Zucchini Modulair Concept houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van de producten voor Low en Medium Power, die in de brochure en online catalogus te vinden zijn. Hierin zitten rechte elementen, aftakkasten en accessoires binnen de productseries LBplus, MS en MR van Zucchini. Deze zijn direct uit voorraad te bestellen en dus snel leverbaar. Uiteraard kunnen er ook producten besteld worden die niet tot het Zucchini Modulair Concept behoren. In dat geval doen wij er alles aan om de door u gewenste levertijd te realiseren. Voor meer informatie over de levertijden, neem contact met ons op.

Om eenvoudig het Zucchini Modulair Concept voor uw project te berekenen, kunt u gebruik maken van de Zucchini Modulair Concept Calculatietool. Vul de gewenste stroomsterkte, rechte elementen, aftakkasten/stroomafnemers en toebehoren in en er verschijnt een totaal overzicht van alle benodigde materialen inclusief afbeeldingen, brutoprijzen en links naar technische documentatie. Daarnaast kunt u met deze calculator het spanningsverlies van uw stroomrailtracé eenvoudig berekenen.