Zo kiest u het juiste UPS systeem

Zo kiest u het juiste UPS systeem

UPS staat voor Uniteruptable Power Supply (Niet onderbreekbare voeding) en zorgt voor de elektrische tijdelijke noodstroomvoorziening. Bij het wegvallen van de spanning, of bij een spanningsdip, zal de UPS tijdelijk de spanning overnemen zodat gegevens kunnen worden opgeslagen of er een veilige afsluiting van het proces plaatsvindt. U koopt dus geen product, maar een verzekering van spanning!

Waar moet u op letten bij het selecteren van de juiste UPS?

Allereerst is het belangrijk om te weten waarvoor de UPS gebruikt gaat worden en wat het type belasting is waarvoor deze UPS dient. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijk verschil in het bepalen van het type en vermogen van de UPS wanneer de UPS wordt ingeschakeld in een IT-omgeving of in een utiliteitomgeving waar bijvoorbeeld motoren beveiligd moeten worden. Motoren zijn namelijk vaak niet-lineaire verbruikers en kunnen een aanloopstroom genereren die een veelvoud kan zijn van het nominale vermogen. Het vermogen van de UPS moet hierop worden berekend om zo onaangename verrassingen te voorkomen. Het type UPS voor uw project hangt dus af van het vermogen van de te voeden installatie en de tijd dat deze moet blijven werken na spanningswegval (de autonomietijd).

Ook de plaats waar de UPS komt te staan is van belang want de batterijen die in de UPS zijn ondergebracht, zijn temperatuurgevoelig en de levensduur ervan is sterk afhankelijk van de omgevingstemperatuur. De UPS moet geplaatst worden in een droge, stofvrije ruimte, bij voorkeur met een temperatuur tussen de 20 en 25°C.

Daarnaast is het goed om te weten dat het plaatsen van een UPS impact heeft op de karakteristieken van de elektrische installatie en de oorspronkelijke berekening van selectiviteit van de beveiligingen. Laat u daarom goed informeren door specialisten bij het installeren van een UPS in een bestaande situatie of bij het op elkaar afstemmen van de beveiligingen op de UPS in een nieuwe installatie.


 

Wat voor UPS systemen zijn er?

UPS systemen kunnen op verschillende segmenten en in verschillende toepassingen worden ingezet. Het assortiment van Legrand is heel breed en bestaat uit modulaire en conventionele UPS systemen van 600 VA tot 12.8M VA (parallel). Hiermee bieden wij UPS oplossingen voor onder andere woningbouw, utiliteit, industrie, MER (main equipment room) en SER (satellite equipment room) ruimtes, maar ook voor grote datacenters.

Een modulaire UPS of een conventioneel model

Dit is opnieuw afhankelijk van de functie waarvoor de UPS wordt ingezet. Zo heeft een modulaire UPS vooral praktische voordelen voor de eindgebruiker. Met een modulaire UPS heeft men namelijk meer flexibiliteit met eventuele uitbreiding van vermogen, creatie van redundantie en het beveiligd blijven tijdens onderhoud of herstelwerkzaamheden. Anderzijds is de conventionele UPS een belangrijk onderdeel van ons product portfolio, met evenwaardige technische prestaties en schaalbaarheid dankzij de mogelijkheden tot parallelschakeling.

Het kiezen van de juiste UPS is maatwerk en is niet altijd even makkelijk. Legrand helpt u graag bij het kiezen voor de juiste oplossing voor uw situatie. Neem hiervoor contact op met onze specialisten, zij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.


 

Zo maakt u de juiste keuze!

Wie een UPS koopt, koopt niet alleen een product, maar ook zekerheid. Bij het kiezen van een geschikte UPS wilt u graag hoge rendementen zonder in te leveren op de beveiliging van de systemen en de modulariteit. Flexibiliteit, redundantie, schaalbaarheid van de machines en veiligheid voor de technici gedurende eventuele werkzaamheden zijn daarbij cruciaal. Legrand begrijpt deze behoeften en onze specialisten denken dan ook graag met u mee in een geschikte oplossing voor uw situatie. Bij Legrand heeft u keuze uit:

loading...

Naast kwalitatief hoogwaardige producten, mag u van ons ook een uitstekende service verwachten: van de site-survey tot aan het onderhouds- en servicecontract, waarbij wij garant staan dat de UPS zijn maximale levensduur behaalt. Op die manier hebben de eindgebruikers de hoogst mogelijke uptime. Mocht het dan toch fout gaan, dan hebben we binnen een afgesproken responstijd een specialist ter plaatse om de problemen op te sporen en te verhelpen!

UPS onderhoud en interventie

Wist u dat UPS systemen componenten, batterijen en onderdelen bevatten met een bepaalde levensduur? Om optimale prestaties te garanderen en om uw bedrijfskritische toepassingen te beschermen tegen mogelijke down time, is het cruciaal om preventief onderhoud uit te voeren. Onze engineers kunnen u hierin ontzorgen! Door het afsluiten van een servicepakket bij uw UPS, bent u verzekerd van een snelle oplossing.