Nailisa nagelstudio

Nailisa Seraing

Nailisa nagelstudio

“MyHOME is het centraal zenuwstelsel van een huis”, aldus BTicino. “Dagelijkse handelingen verlopen automatisch en iedereen heeft de mogelijkheid om persoonlijke instellingen te programmeren. MyHOME kan echter meer aan dan enkel privéwoningen. Een recent project in Seraing is hiervan het bewijs.”


In 2008 richtte Isabelle Gris ‘Nailisa’ op, een eigen schoonheidsstudio waar gefocust wordt op de nagels. Nailisa richt zich daarnaast op de verkoop van de producten, maar met ArtisaNails produceert het ook een eigen merk. Verder wordt sterk ingezet op ‘Academies’, waar mensen terechtkunnen voor een grondige opleiding. Meteen is de zaak een schot in de roos. Na enkele maanden dringt een verhuis zich op, de eerste tijd werd immers vanuit de privéwoning van de oprichtster gewerkt. “Niet veel daarna werd ook die locatie te klein”, geeft Gris aan. “We vonden vlakbij een ideale locatie in een verlaten magazijn. Voor de omvorming hiervan tot een volwaardig instituut namen we onze tijd. Twee jaar om het tot in de puntjes te plannen en dan 1,5 jaar voor de renovatie. Op 21 maart jl. ging de officiële inhuldiging door.”

Het magazijn werd onderverdeeld in verschillende ruimtes. Zo zijn er kantoren, een winkel, enkele massageruimtes, een polyvalente ruimte voor zowel opleidingen als verzorging en enkele meer technische ruimtes. “Vermits er doorheen de dag veel mensen aan het werk zijn die zich bovendien continu doorheen het pand verplaatsen, waren we zeer snel overtuigd van de noodzaak van een domoticasysteem”, geeft Gris aan.

“Elke ruimte vervult bovendien een specifieke rol zodat we in de mogelijkheid wilden zijn om in elke ruimte een eigen scenario te creëren. Het MyHOME-systeem van BTicino geeft ons wat we wensten.”

“MyHOME geeft de gebruiker een sterke bondgenoot bij alle dagelijkse bezigheden”, aldus de fabrikant. “Het bedienen van lichten, rolluiken, verwarming, geluidsinstallatie, alarmsysteem en videofonie… het kan allemaal.

MyHOME kan geïmplementeerd worden bij een verbetering van een bestaande situatie, bij een uitbreiding, een kleine of een grote verbouwing en uiteraard bij een nieuwbouw. Het project in Seraing is een mooi voorbeeld dat met MyHOME, naast de particuliere woningen, ook professionele omgevingen mogelijk zijn.”

In Seraing werd een oplossing geïnstalleerd met in totaal drie bedieningsschermen (één in het bureau van de directeur, één aan de toonbank in de winkel en één in het atelier). Vanaf dit scherm kan in elke ruimte de verlichting, de verwarming en de muziek worden geregeld. Daarnaast werd in elke ruimte eenzelfde combinatie schakelaars voorzien waarmee de situatie in die ruimte manueel kan worden aangepast. Zo kan ingegrepen worden wanneer een vooraf ingestelde parameter op dat moment niet ideaal zou zijn. “Een parameter aanpassen is een kwestie van programmeren”, voegt installateur Set Elec toe.

“Zo gaat standaard de muziek uit wanneer iemand aan de deur belt. In een kantoor mag dit zo blijven, maar in een massageruimte, waar het de bedoeling is om tot rust te komen, gebeurt dit beter niet. Even inloggen en de instellingen aanpassen, zo eenvoudig is het. Het licht in- en uitschakelen gebeurt automatisch. Aanwezigheidsmelders in elke ruimte geven informatie door aan MyHOME waardoor het systeem meteen de verlichting stuurt, uiteraard op basis van vooraf ingegeven waarden. Ook wordt rekening gehouden met invallend daglicht. Wanneer het aandeel invallend daglicht stijgt, zal automatisch het gedeelte kunstlicht worden verminderd.

Qua schakelmateriaal werd kozen voor LivingLight in een witte afwerking. Het voordeel van de keuze voor MyHOME in combinatie met LivingLight is dat al het materiaal van één fabrikant afkomstig is. Bij eventuele problemen, wat hier niet het geval was, dient maar één partij aangesproken te worden.”