Statig herenhuis te Namen

BTicino touchscreen

Statig herenhuis te Namen

Hoe oud een woning ook is, ze hoeft niet van hedendaags comfort beroofd te blijven. Dat bewees BTicino aan de oever van de Maas in Namen. We loodsten er samen met installateur Home Transform een statig herenhuis deze eeuw in. Het MyHOME-domoticaconcept biedt de bewoners alle comfort op vlak van sfeer en energiebeheer.

Esthetische en technische upgrade voor statig herenhuis in Namen

De elektrische materialen en systemen van Legrand Group zijn geschikt voor alle markten: industrieel, tertiair en residentieel. Als design én comfort belangrijk zijn, schuift Legrand Group de producten van BTicino naar voren. MyHOME, de domotica-oplossing van BTicino, biedt ongebreidelde mogelijkheden om het wooncomfort en de veiligheid te verhogen. Dat was ook één van de uitgangspunten die de eigenaar had voor de renovatie. “De eigenaar pakte het statige herenhuis grondig aan”, begint David Pirson, vertegenwoordiger bij BTicino. “Op de gevels en binnenmuren na is de woning volledig vernieuwd. Het interieur kreeg een strakke en moderne uitstraling. Op technisch vlak was domotica een must.” De eigenaar wist perfect wat hij wilde en ging meteen mee in het voorstel van Home Transform’ om MyHOME domotica te integreren. De techniek sloot perfect aan bij zijn wensen en het Axolute-schakelmateriaal matcht naadloos met het interieur. “Ook voor Home Transform’ was de keuze voor onze oplossing een aangename ervaring. De domotica laat zich volledig via pc programmeren, wat een enorme tijdswinst betekent.”

Maximaal gezinscomfort

Met de keuze voor domotica transformeerde de eigenaar de herenwoning tot een slimme woning. Hij kan de technieken flexibel laten mee evolueren met elke levensfase of nieuwe verwachtingen binnen het gezin. David Pirson: “De eigenaar kan MyHOME op ieder moment uitbreiden of aanpassen. Dat vraagt slechts enkele beperkte en kostenefficiënte aanpassingen. Verder biedt het domoticasysteem vooral veel comfort voor een vader met opgroeiende kinderen: het systeem voert heel wat dagelijkse handelingen automatisch uit. Andere voert de domotica op aanvraag uit met een eenvoudige druk op de knop of via het MyHOME Screen_10 touchscreen. De eigenaar kan ook nog de bijhorende app installeren op zijn smartphone of tablet.”

Afhankelijk van de configuratie kan de Local Display verschillende functies uitvoeren.
Met het MyHome Screen_10 touchscreen kan de bewoner voor elke ruimte een gepersonaliseerde sfeer creëren.

MyHOME is vandaag de dirigent van de verlichting, de rolluiken, de audio-installatie en verwarming in de volledige woning. De gebruikers sturen de verschillende punten individueel of samen aan via het touchscreen. Er zijn ook enkele scenario’s geprogrammeerd om gepaste sferen te creëren voor bepaalde, vaak terugkerende situaties. Met de ‘alles uit’-functie vergewissen de bewoners zich ervan dat er geen onnodige energie verbruikt wordt wanneer ze de woning verlaten. “Het touchscreen fungeert overigens ook als videofoon”, weet David Pirson. “Via een camera aan de voordeur heeft de eigenaar altijd een goed beeld van wie er voor de deur staat of wat er zich daar afspeelt.”

Italiaans design

Voor het schakelmateriaal liet de eigenaar zijn oog vallen op de Axolute- reeks. MyHome en Axolute vormen een perfecte tandem. “Met Axolute kan de bediening van licht, rolluiken, verwarming, audio en video in de ruimte zelf gebeuren. Maar tegelijkertijd is een integratie in MyHOME mogelijk. Bovendien ademen de vormgeving, de materialen, het kleuraanbod en de afwerkingsgraad Italiaans design uit. De eigenaar koos uit de in totaal 41 verschillende afwerkingen voor Axolute White in twee varianten: met een witte metalen en met een glazen afdekplaat. De schakelaars en stopcontacten sluiten zo naadloos aan bij de strakke interieurvormgeving. Naast het MyHOME Screen_10 touchscreen in de leefruimte koos de eigenaar voor een Local Display op de eerste verdieping. Met dit compacte 1,2”-touchscreen kunnen de bewoners ook op de verdieping muziek, verwarming en scenario’s aansturen.

Axolute White met glazen afdekplaat