De woning automatiseren was nog nooit zo gemakkelijk

MyHOME_Up project te Deinze

De woning automatiseren was nog nooit zo gemakkelijk

Gordijnen dicht- of openschuiven, de juiste lichtsfeer oproepen, de thermostaat bedienen … Dankzij MyHOME_Up van BTicino kan het allemaal met één druk op de knop, ook wanneer je ver van huis bent. Het systeem biedt nog meer voordelen, zowel voor de gebruiker als voor de installateur.

Domotica in huis maakt het leven een stuk aangenamer en comfortabeler. Vooral wanneer een dergelijk systeem geen ingewikkelde zaak is, met veel knoppen en moeilijke programmaties. MyHOME_Up, de nieuwe oplossing voor slimme domotica van BTicino, gebruikt geen software voor het programmeren. Alles gebeurt met een intuïtieve app op een smartphone of tablet, zowel voor het configureren van alle apparaten als voor het bedienen van de functies. Nooit was het automatiseren van de woning gemakkelijker en gebruiksvriendelijker. En omdat de klant het hele systeem bedient met een mobiel apparaat kan hij dat ook op afstand doen. Zo kan hij op vakantiebestemming, via een internetverbinding, nog eens controleren of alle lichten wel degelijk uit zijn en de gordijnen wel gesloten (of open) zijn. En dat uiteraard ook aanpassen indien nodig

MyHOME_Up applicatie

Wim Van Acker:

"Het is echt een eenvoudig systeem. BTicino heeft bij ons een opleiding gegeven en dat heeft een halve dag geduurd; al mijn medewerkers kunnen het systeem nu installeren en instellen."

De opleiding voor de installateur: een halve dag

Wim Van Acker is zaakvoerder van Elektro WVA. Zijn bedrijf installeerde MyHOME_Up in enkele nieuwe appartementen in de buurt van Gent. “Het is echt een eenvoudig systeem. BTicino heeft bij ons een opleiding gegeven en dat heeft een halve dag geduurd; al mijn medewerkers kunnen het systeem nu installeren en instellen. Het leuke van dit systeem is ook dat de klant zelf scenario’s kan aanmaken. Een van mijn klanten hier wil bijvoorbeeld dat alle lichten aan zijn in de keuken wanneer hij kookt. Met behulp van de app stelt hij een scenario ‘Koken’ in, drukt op de knop en alle lichten gaan aan. Een ander scenario zou bijvoorbeeld kunnen zijn ‘televisie kijken’. Je geeft aan dat de gordijnen dicht moeten en dat enkele spots gedimd moeten worden. Met één druk op de knop zal dat ook gebeuren. Nog een voordeel is dat het een heel modulair systeem is, dat steeds uitbreidbaar is.”

Verwarming automatisch aan op een instelbare afstand van de woning

Nog beter. De gebruiker moet zelfs niet meer op een knop drukken om bepaalde scenario’s te activeren. Scenario’s kunnen ook automatisch geactiveerd worden op basis van tijd, een voorwaarde of de geolocatie. Wil je dat alle lichten doven op een zeker tijdstip, de gordijnen dichtgaan bij een bepaalde buitentemperatuur of de verwarming moet aanslaan wanneer je de woning nadert vanaf een bepaalde afstand? Gewoon instellen en het systeem doet de rest. MyHOME_Up doet het allemaal en geheel automatisch. Tom Vergote, Application Engineer Home Automation & Entry Systems, heeft tenslotte nog een toepassing: “Iedereen die een zorgbehoevend familielid of kennis heeft, kan via dit systeem ook op afstand zien of alles nog in orde is. Als je ‘s morgens ziet dat de lichten aan en de gordijnen open zijn, dan is dat al een hele geruststelling.”


Key players

Wim Van Acker zaakvoerder Elektro WVA

Wim Van Acker
zaakvoerder Elektro WVA

Tom Vergote Application Engineer Home Automation & Door Entry Systems

Tom Vergote
Application Engineer Home Automation & Door Entry Systems