UPS: noodstroomvoorzieningen van Legrand

UPS: noodstroomvoorzieningen van Legrand

24/04/2013 - 00:00

Legrand biedt een uitgebreid assortiment oplossingen voor de tertiaire en industriële sector. Oplossingen die aan alle eisen van elektrische installaties beantwoorden: van bekabelingssystemen voor datanetwerken, kanalisatie- en distributiesystemen tot de controle en het beheer van de installatie. Vandaag stelt Legrand een nieuw assortiment statische UPS’en (Uninterruptible Power Supplies) voor, een aanvullend gamma voor de tertiaire sector met technologische functies die een maximale continuïteit in alle installaties waarborgen.

Met deze introductie versnelt Legrand zijn ontwikkelingen op vlak van energieprestaties (energie-efficiëntie). Legrand speelde eerder al in op deze markt in volle expansie met de recente lanceringen op vlak van condensatorbatterijen, i.communicerende meetapparatuur en fotovoltaïsche installaties.

Het kwalitatieve en technische niveau van dit UPS-aanbod wordt verwoord in volgende vier trefwoorden:

• Hoog rendement: UPS’en met avant-gardistische bouwkenmerken waarmee rendementen tot 95% mogelijk zijn voor een aanzienlijke energiebesparing.

• Geavanceerde technologie: producten met online dubbele conversietechnologie (VFI) die het voedingssysteem in fase kunnen zetten en een maximale kwaliteit van energie-efficiëntie waarborgen.

• Milieuvriendelijke producten: UPS’en zijn uiterst zorgvuldig gebouwd en efficiënt. Met het oog op een milieuvriendelijke ontwikkeling ontwikkelde Legrand een innovatief testsysteem dat het energieverbruik per gefabriceerde machine aanzienlijk vermindert.

• Uiterst krachtige batterijen: de batterijen waarmee de UPS’en van Legrand zijn uitgerust, zijn de beste op de markt. Het innovatieve oplaad- en ontlaadsysteem verlengt de levensduur van de batterij aanzienlijk, tot 50%.

Legrand biedt een assortiment UPS’en dat kan worden onderverdeeld in 3 types. Een aanbod voor alle toepassingsgebieden (residentieel, datacenters, commerciële gebouwen, openbare gebouweninfrastructuur, industrie, medische installaties, ...), met oplossingen die de sterkste prestaties qua vermogen en autonomie bieden.

Modulaire UPS

Met deze producten, verkrijgbaar tot 120 kVA, kan de UPS worden aangepast aan de behoefte, zonder eventuele toekomstige uitbreidingen uit te sluiten. Ze bestaan uit standaardmodules die aan bestaande producten toegevoegd kunnen worden om zowel vermogen als autonomie te vergroten. Ze garanderen de hoogste redundantieniveaus dankzij het innovatieve driefasige systeem, samengesteld uit individuele enkelfasige modules.

Conventionele UPS

UPS’en met online dubbele conversietechnologie, uitgerust met een DSP-microprocessor voor een nauwkeurige controle en zicht op alle metingen alsook voor de kring van de arbeidsfactorcorrectie (PFC). Professionele oplossingen met vermogens tot 10 kVA. Elektronica met transformatorloze technologie voor een andere energiekwaliteit met op de uitgang rendementen tot 93%.

Interactieve UPS

Deze kleine toestellen zijn makkelijk te installeren en in te stellen. Ze zijn uitgerust met een elektronische stabilisator, verklikkerleds en telefonische beveiliging tegen overspanningen. Zo garanderen ze een totale en betrouwbare beveiliging van de installatie. Ze hebben een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en staan garant voor een veilige investering op lange termijn.