Trimod HE bij Legrand

Trimod HE bij Legrand

14/06/2017 - 15:26

UPS met dubbele ingang en redundante besturing

Trimod HE is de nieuwe modulaire driefase UPS van Legrand. Met 96% biedt deze UPS een gecertifieerde efficiëntie die tot de grootste van de markt behoort. Niet alleen werd het vermogen uitgebreid tot 80 kVA. Ook werd er dual input en een redundant Multi control board systeem geïntroduceerd in deze reeks.

Dankzij de bouwwijze van de Trimod HE UPS-systemen kunnen verschillende redundantieniveaus ingesteld worden, zodat de continuïteit van werking altijd maximaal is verzekerd.

Wanneer één van de controleborden uitgeschakeld wordt, worden de modules die het stuurt mee uitgeschakeld. Maar door automatische distributie van het verloren vermogen naar de andere modules blijft ook dan de continuïteit gewaarborgd.

Dankzij het multi control board kunnen modules onder spanning gewisseld worden (hot swop) en hoeft de UPS niet uitgeschakeld te worden.

Nog een bijzonderheid is de dual input functie (dubbele ingang). Hierdoor kan de UPS nu gevoed worden door twee verschillende bronnen. De configuratie van in- en uitgang kan gebeuren op het moment van de installatie.

De Trimod HE is een UPS uitermate geschikt voor toepassing in grotere datacenters en in industrieën, zoals bijvoorbeeld de glasindustrie, waar een gewaarborgde spanning absoluut noodzakelijk is.