Soliroc schakelmateriaal bij Legrand

Soliroc schakelmateriaal bij Legrand
De robuuste reflex bij vandalisme.

23/05/2012 - 10:52

Legrand heeft zijn Soliroc-assortiment schakelmateriaal voor risico- en onbewaakte locaties uitgebreid met diverse bedieningen, afdekplaten, opbouwkaders en toebehoren. Alle Soliroc-producten worden getypeerd door een hoge slagvastheid conform IK 10 en zijn geschikt voor installatie binnen en buiten.

Veilig en efficiënt

Met een IK 10 op alle functies is Soliroc zonder twijfel dé referentie op vlak van slagvastheid. Alle Soliroc-producten hebben de zwaarste bestendigheidstesten doorstaan. Ze zijn bestand tegen schokken van 20 joule en bieden, dankzij de gewelfde plaatvorm en de beperkte speling tussen sier- en afdekplaat, weinig grip en dus een maximale trekontlasting. Eens de afdekplaat geplaatst, zorgen speciale dopjes ervoor dat de 4 bevestigingspunten definitief afgesloten zijn.

Hoeft het nog gezegd? Soliroc creëert een maximale veiligheid bij plaatsing in bijvoorbeeld magazijnen, scholen, sporthallen, winkelcentra en interneringsinstellingen. Vochtbestendigheid volgens IP 55 op schakelaars, drukknoppen en contactdozen met klapdeksel maakt deze functies bovendien ook geschikt voor buiteninstallatie. 

Veelzijdige installatie

Een vereenvoudigde en gecontroleerde installatie staat altijd voorop bij de ontwikkeling van Legrand-producten en dus is dat ook bij dit gamma een essentieel kenmerk. Alle Soliroc-functies zijn geschikt voor in- en opbouw; opbouwkaders zijn er voor 1 of 2 mechanismen voor horizontale en verticale plaatsing. Inbouw is mogelijk zowel in hollewanddozen als in dozen voor metselwerk. Soliroc-mechanismen worden bevestigd in een universele houder met schroeven of klauwen. Voor een vlotte integratie van complementaire functies uit het Mosaic-programma is een speciale Mosaic-aanpasser verkrijgbaar.

Soliroc wordt aangeboden voor enkele, dubbele of drievoudige afdekplaten. Na de vernieuwing telt het gamma nu 36 referenties, waaronder schakelaars, drukknoppen, tijd- en sleutelschakelaars, badgelezers, lichtsignalisatie en circulatieverlichting, contactdozen, kabeluitgangen, afdekplaten en opbouwkaders. Bij de toebehoren bevinden zich ondermeer oppervlaktecorrectiedichtingen om onregelmatigheden in muren te compenseren.