Radio ZigBee® in LivingLight-design

Radio ZigBee® in LivingLight-design
Het ideale platform voor ‘home automation’ bij renovaties.

05/09/2012 - 09:41

Het aanbod My Home LivingLight voor radiocommunicatie is gebaseerd op het internationaal erkende ZigBee®-protocol. De introductie van draadloze communicatie op bestaande installaties gebeurt voortaan volgens het ‘plug & play’-principe. De ideale oplossing dus bij renovaties.

Domotica in alle vrijheid

Alle draadloze functies die communiceren via het ZigBee®-platform zijn geconfigureerd in een mesh-netwerk en zijn dus evenwaardig. Gevolg is een betrouwbare bidirectionele communicatie, ook over grotere afstanden.

Voor de renovatiemarkt is dit platform de aangewezen keuze omdat de bestaande bekabeling bruikbaar blijft.Wie zijn traditionele elektrische installatie wil omvormen tot een domoticasysteem, wie zijn bestaande domotica-installatie wil uitbreiden door bijvoorbeeld een extra controlepunt toe te voegen, wie zijn elektrische installatie wil aanpassen zonder herbekabeling of wie kiest voor een nieuwe, maar eenvoudige installatie, ontdekt al snel de voordelen van Radio ZigBee®.

BTicino biedt twee soorten ZigBee®-bedieningselementen, met name actuatoren (ontvangen en zenden) en draadloze bedieningen op batterijen (zenden). Alle functies worden voor zowel in- als opbouw aangeboden, en zijn uiteraard afgewerkt in de kleuren en het design van de LivingLight-collectie. Modules voor buiten en voor valse plafonds verruimen het toepassingenpallet.

De combinatie ZigBee® en het brede BTicino-aanbod resulteert in een grotere vrijheid bij de optimalisatie van uw elektrische installatie. Bedieningen kunnen geplaatst worden waar u wil en via de ‘push & learn’-configuratie op de bediening zelf creëert u scenario’s naar uw persoonlijke wensen. Zelfs detectie bij technische alarmen (gas en water) is mogelijk.