Niloé – nieuw gamma schakelmateriaal bij Legrand

Niloé – nieuw gamma schakelmateriaal bij Legrand

17/04/2013 - 11:53

Voor het eerst getuigt een hedendaags assortiment schakelmateriaal van respect voor het milieu: van bij het ontwerp tot en met de verpakking! En zoals altijd is flexibiliteit troef bij de installatie.

Natuurlijk en innovatief

Het eco-ontwerp houdt wel degelijk rekening met de milieu-impact. Alle stappen van de levenscyclus van het product werden doorlopen om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. Zo werd bij de productie een optimaal gebruik van grondstoffen gerealiseerd en is de verpakking 100% recycleerbaar. Vernieuwende elementen die bijdragen aan een beheersing van de energie-uitgaven zijn bijvoorbeeld het gebruik van LED in plaats van gloeilampjes voor de verlichte bedieningsfuncties en een afdichtingshuls die het rendement van de verwarmings- en airconditioningssystemen verbetert. Ook de dimmer en bewegingsdetector behoren tot de energiebesparende functies.

Flexibel en aanpasbaar

Niloé is geschikt voor in- en opbouw. Montage in traditionele inbouwdozen gebeurt door middel van spanklauwen. Die spanklauwen zijn in geval van installatie in dozen met schroeven, gemakkelijk te demonteren. De houders zijn perfect te combineren voor meervoudige installatie. Eenzelfde hartafstand (71 mm) laat toe om de meervoudige afdekplaten zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Ook installatie op oneffen muren levert geen problemen op. De afdekplaat is voorzien van 4 vastzetpunten waarmee de plaat gradueel op de houder wordt vastgeklikt.

Verfijnd design

De licht gebogen afdekplaten met polyglass afwerking creëren een strakke look. Verfijnd en elegant, en verkrijgbaar in wit of crème, dus ideaal voor integratie in elke woonstijl. Niloé, dat is een compleet aanbod, met schakelaars, multifunctionele bedieningen, elektronische bedieningselementen, contactdozen, contactdozen voor TV en informatica, automatische temperatuurregeling, enz. Ieder mechanisme wordt geleverd met werfbescherming die beschermt tegen stof, verf en krassen. Welke functies ook, Niloé, dat zijn twee referenties - mechanisme en afdekplaat - voor één compleet product.