Nieuwe standaard in veiligheidsverlichting

Nieuwe standaard in veiligheidsverlichting
Duurzaam, installatie- en testvriendelijk

17/06/2013 - 14:14

Zowel de indoor- als de waterdichte toestellen zijn verkrijgbaar in fluo 8 W- (U33 en B66) en LED-uitvoering (U34LED en B66LED). Al deze types zijn bovendien steeds beschikbaar in een standaard- of zelftestende/adresseerbare versie. De adresseerbare toestellen kunnen gekoppeld worden aan een centraal LVS²-beheersysteem voor automatische controle en sturing van onderhoudsbeurten. De toestellen zijn eenvoudig te configureren met een mobiele infrarood-configurator, wat de adressering makkelijker maakt. Alle adresseerbare varianten zijn conform LB 400-D04.

Indoor

Het indoorgamma veiligheidsverlichting bij Legrand heeft enkele onmiskenbare troeven. De reflecterende eigenschappen van de Fresnel-lens creëren een maximaal lichtrendement. Hierdoor zijn minder armaturen nodig om eenzelfde afstand te overbruggen. De loskoppelbare sokkel is uitgerust met automatische steekklemmen voor een snellere plaatsing en aansluiting. Montage en demontage van het toestel is mogelijk zonder de verstrooier te openen. Gemakkelijker onderhoud en interventies op het toestel zijn het resultaat. Zowel bij U33 als bij U34LED toestellen zorgt een volledig aanbod installatietoebehoren (inbouwkaders en -dozen, vertikale signalisatieplaat en pictogrammen) voor een optimale integratie in de ruimte.

Waterdicht

Het gamma B66 en B66LED is volledig IP66 stof- en waterdicht. Deze toestellen munten uit in robuustheid (IK08 voor de fluo 8W-toestellen, IK10 voor de LED-uitvoeringen) en zijn ideaal voor installatie in veeleisende omgevingen. Ook hier vergemakkelijkt aansluiting met behulp van steekklemmen de plaatsing en verloopt montage/demontage van de verstrooier zonder gebruik van gereedschap.

Duurzaam

Alle toestellen zijn milieuvriendelijk. Ze zijn uitgerust met een elektronisch geschakelde voeding, die zorgt voor minder opwarming in het toestel en bijgevolg ook voor een lager verbruik en een langere levensduur van de batterijen. De fluo 8W-types hebben NiCd-batterijen, de LED-versies zijn voorzien van NiMH-batterijen. Het gunstiger laadregime van deze laatste resulteert in een lagere belasting van het milieu.

Uniek testgereedschap

Eén van de onderscheidende elementen binnen het gamma veiligheidsverlichting is het unieke testgereedschap.Lamptesten verlopen voortaan extra vlot. Het volstaat om de magnetische kop van het telescopisch uitschuifbare gereedschap in de buurt van het verlichtingstoestel te brengen om de werking van de lamp te controleren. Gebruiksvriendelijk, want men hoeft niet langer een ladder aan te slepen om vervolgens een externe testknop op het toestel zelf in te drukken.