Nieuw healthcare-gamma van Legrand

Nieuw healthcare-gamma van Legrand

26/09/2012 - 11:20

Legrand, specialist in elektrische en digitale voorzieningen voor gebouwen, lanceert dit najaar nieuwe healthcare-producten die beantwoorden aan de noden van woon- en zorgcentra, serviceflats en andere zorginstellingen. Een productgamma dat bewoners comfort en veiligheid biedt én de efficiëntie van het verzorgend personeel vergroot.

Het nieuwe gamma wordt gelanceerd onder de noemer ‘Eco-comfortkamer’. Voor de bewoners omvat het assortiment antibacteriële bedhoofdarmaturen met LED’s, magnetische oproepperen, assistentieverlichting en dwaaldetectie. Voor het verzorgend personeel ontwikkelde Legrand software voor controle van de oproepen, het monitoren van bewegingsactiviteit tijdens de nacht en het bewaken vanop afstand.

Bedhoofdarmatuur: esthetisch, hygiënisch en energiezuinig

Legrand hield bij de ontwikkeling van het design van de nieuwe bedhoofdarmaturen rekening met het gemis van de bewoners aan warmte en familiale sfeer. De nieuwe reeks heeft zachte en harmonieuze vormen die zich makkelijk laten integreren in de kamer. Bovendien zijn de bedhoofdarmaturen antibacterieel en kunnen ze worden uitgerust met dynamische verlichting.

Magnetische oproepperen: veilig uitwerpbaar

De oproeppeer is verbonden aan het bedhoofdarmatuur met behulp van een magnetische connector, waardoor ze uitwerpbaar is zonder risico op beschadiging. Wanneer de verbinding onopzettelijk zou worden uitgetrokken - bijvoorbeeld bij het verplaatsen van het bed - wordt het verlies van de connectiviteit meteen doorgegeven aan de verpleegunit. Deze oproeppeer is een exclusief Legrand-product.

Assistentieverlichting: automatisch en meer autonomie

Om nachtelijke verplaatsingen te vergemakkelijken, kunnen kamers worden uitgerust met automatische detectoren. Wanneer een bewoner zich naar de rand van het bed begeeft, zorgen de detectoren automatisch voor een zacht en gedimd licht. Dankzij dit systeem kan de verplaatsing van bed naar toilet plaatsvinden in alle veiligheid en autonomie.

Efficiëntie voor verzorgend personeel: ondersteunende software

Legrand heeft 3 bewakingssoftwares ontwikkeld voor het verzorgend personeel. De actimetriesoftware laat toe om nachtelijke bewegingen in kamers te registreren. Met behulp van een andere software wordt de historiek van oproepen en interventies opgeslagen, terwijl de software voor telebewaking zorgt voor een opvolging van lichaamsactiviteit en voor detectie van afwijkingen.