Nieuw gamma Green'up

Nieuw gamma Green'up
Specifieke contactdozen en laadstations

03/05/2018 - 09:37

Cijfers tonen een zichtbaar positieve evolutie in het segment van 100% elektrische en hybride wagens. Met de Green’Up laadinfrastructuur speelt Legrand in op deze tendens en bieden we verscheidene oplossingen aan.

De prijs van elektrische wagens en hybrides daalt, hun actieradius groeit en het aantal laadpunten neemt toe. De laadstations in privéomgevingen, kantoren en ondernemingen zijn een interessante groeimarkt voor onze installateurs.

Legrand stelt daarom verschillende oplossingen ter beschikking

Specifieke contactdozen
Gewone huishoudelijke stopcontacten zijn niet geschikt om een dagelijkse urenlange belasting te ondergaan. Daarom ontwikkelde Legrand de verstevigde huishoudelijke contactdozen Green’Up Access. Deze kunnen permanent een belasting aan van 16A en maken het dus mogelijk om een wagen op te laden in ongeveer drie uur. Hiervoor dient de mode 2 laadkabel, die bijgeleverd wordt bij de wagen, wel uitgerust te zijn met een Legrand Green’up stekker (automatisch herkenningssysteem tussen stekker en contactdoos). Indien dit niet het geval is, wordt de laadcapaciteit beperkt tot 10A en neemt de oplaadtijd toe tot ongeveer zes uur.
De contactdozen zijn beschikbaar in een kunststof waterdichte opbouwversie (Plexo IP 66) alsook in een metalen inbouwversie (slagvaste anti-vandaal uitvoering IK 10). De contactdoos dient wel op een aparte toegewezen kring aangesloten te worden, die stroomopwaarts beveiligd wordt door een differentieelautomaat om de nodige veiligheid te garanderen naar de gebruikers toe.

Laadstations
Indien de gebruiker een snellere oplaadtijd en bijkomende functies wenst, kan hij gebruik maken van de Green’Up Premium laadstations. De units zijn geschikt voor muur- of vloermontage en bestaan in een kunststof- of metalen uitvoering. Afhankelijk van het type, enkelfasig of driefasig, en het type van op te laden batterijen bedraagt de oplaadtijd 30min. tot 3 uur.
Iedere laadpaal is standaard uitgerust met een “Bluetooth” communicatie waardoor de configuratie en de sturing van de oplaadunit zeer eenvoudig kunnen gebeuren via een gratis applicatie op je smartphone of tablet. Zo kan men eenvoudigweg met deze app het laadstation vergrendelen en ontgrendelen, het station voorzien van programmeertijden (bijv. Uitgesteld laden), of kan men het te leveren vermogen aanpassen (3,7 / 4,6 / 7,4 of 22kW).
Indien men wenst kan men de laadstations ook voorzien van een communicatie-kit waardoor deze via IP of Wifi kunnen bestuurd worden. Meerdere palen kunnen op die manier ook gemonitord worden door gebruik te maken van de Legrand Supervisie software. De metalen laadpalen kunnen worden uitgerust met een RFID badgelezer waardoor toegangscontrole en gepersonaliseerde gegevens mogelijk zijn.
Er zijn laadunits waarmee men 2 voertuigen gelijktijdig kan opladen doordat aan beide zijden contactdozen voorzien zijn.

Referentie 059003, laadstation Green'up Eliot
Referentie 059054, laadstation Green'up Eliot
Referentie 090471 contactdoos Green'up
Referentie 077897, contactdoos IK10 Green'up