Met de Nexpand Express haalt u alles uit de (data)kast

Met de Nexpand Express haalt u alles uit de (data)kast

27/05/2021 - 09:31

Steeds meer bedrijven zoeken een veilige en flexibele manier om hun data op te slaan. De Nexpand Express datakast van Legrand en Minkels biedt de beste garantie voor een duurzame en futureproof opslag. We vroegen productmanagers Xaviera Reynhout en Bart van Meteren om de toegevoegde waarde van deze totaaloplossing toe te lichten.

Meedenken met klanten levert maatwerk op

Ambitieuze bedrijven en organisaties gaan voor groei. Maar dat betekent ook dat de opslag van bedrijfsgegevens dit tempo moet kunnen volgen. Xaviera licht toe: “Legrand en Minkels bieden met de Nexpand Express kast een efficiënte oplossing aan voor een toekomstbestendige en duurzame dataopslag. Als de behoeften bij een klant veranderen, dan biedt de kast flexibiliteit om mee te bewegen in deze behoefte. Bij Legrand vinden installateurs en hun klanten een groot assortiment van accessoires en componenten voor datanetwerken. Alles wat Legrand aanbiedt, sluit goed op elkaar aan: van wandcontactdoos tot en met patchpaneel in de datakast. Zo zorgen we voor een stabiel en futureproof datanetwerk. ”

Ook bij Minkels gaan specialisten dagelijks aan de slag om klanten een oplossing op maat te bieden. Bart: “Minkels is al meer dan 70 jaar dé specialist in datakasten. Dankzij intensieve samenwerking met klanten en distributeurs hebben we technische expertise opgebouwd. Hierdoor zijn we uitgegroeid tot een onestopshop voor grote en kleine ondernemingen. Met onze producten zijn klanten altijd zeker van de beste oplossing voor hun wensen en behoeften.”

Premium LAN-oplossing, met oog voor detail

De Nexpand Express datakast is de referentie voor dataopslag in LAN-omgevingen. Xaviera: “Ziekenhuizen, universiteiten, overheidsinstellingen en bedrijven in de hospitality sector kunnen met de Nexpand Express kast hun kostbare bedrijfsgegevens steeds veilig en toegankelijk opslaan in de datakast. We bieden hen gebruiksvriendelijke en modulaire oplossingen aan die ze naar eigen inzicht kunnen samenstellen. Bovendien halen ze een stevige constructie in huis die qua belastbaarheid uitstekend scoort, met kwalitatief hoogstaand materiaal dat tot in de puntjes is afgewerkt.”

Bart vult aan: “We zijn inderdaad erg trots op onze state-of-the-art Nexpand Express die we in samenspraak met de klant ontwikkelden. De kast biedt plaats voor IT-infrastructuur die mee kan groeien en evolueren volgens de nieuwe ontwikkelingen, technologieën en wensen van de klant. Met traploos instelbare 19inch profielen, aangevuld met flexibele scharnieren en accessoires voor cable management en glasvezel gaat deze kast jarenlang mee.”

Groen licht voor zuinige datakast

De Nexpand Express biedt klanten niet alleen een veilige dataopslag, maar houdt ook de energiefactuur binnen de perken. Bart: “Aandacht voor het milieu is een van de vier duurzaamheidskernwaarden bij Legrand en Minkels. Ook onze klanten zetten steeds meer in op duurzame en groene investeringen. Met onze datakasten kiezen ze voor een energie-efficiënt product gemaakt van milieuvriendelijke materialen die bovendien een lange levensduur hebben.”

‘Made in Holland’: scherp geprijsd kwaliteitslabel

Wie investeert in een Nexpand Express datakast, investeert in een op-en-top Nederlands product. En daar zijn Xaviera en Bart erg trots op: “In combinatie met het LCS3-assortiment biedt Legrand hiermee een mooie, duurzame oplossing voor datanetwerken. Bovendien kunnen we dankzij de productie in Nederland onze datakasten snel leveren, wat installateurs en hun klanten grote tijdswinst oplevert.”

Wilt u ook de garantie op duurzame en veilige dataopslag, zowel vandaag als in de toekomst? Bereik ons voor advies op maat via marketing.benelux@legrand.com.