Maakt u zich zorgen over black-outs tijdens de winter?

Maakt u zich zorgen over black-outs tijdens de winter?

21/10/2014 - 10:47

EEN UPS VAN LEGRAND IS DE OPLOSSING

De problematiek is ondertussen gekend. Deze winter dreigt een stroomtekort en de kans bestaat dat ook u te kampen krijgt met een black-out. Steeds meer gezinnen en bedrijven kiezen voor de aanschaf van een noodgenerator. Maar … Legrand biedt u een slim alternatief: een UPS.

Is uw huis goed geïsoleerd? Werkt u aan een lager energieverbruik? Dan is het nu zaak in kaart te brengen wat voor u de belangrijkste apparaten zijn in uw woning. Uw centrale verwarming bijvoorbeeld, of uw elektrisch deurslot, oven, aquarium, … Het zijn immers die apparaten die u in geval van een black-out zal aansluiten op de UPS.

Een geavanceerde, intelligente batterij

Een UPS (Uninterruptible Power Supply) is een niet-onderbreekbare voeding die gedurende bepaalde tijd een aantal apparaten van stroom kan voorzien. De UPS wordt aangesloten op het elektriciteitsnet waardoor de interne batterij opgeladen wordt én blijft. Bij een stroomuitval sluit u de gewenste groepen gewoon rechtstreeks met de stekker aan op de UPS en uw voorkeursapparaten blijven werken.

Vermogen en autonomie: de belangrijkste parameters

U kan kiezen voor één UPS waarop alle apparaten worden aangesloten. Essentieel is dan wel dat het totale vermogen van alle apparaten het maximaal af te geven vermogen van de UPS niet overstijgt. Wellicht loont het echter de moeite na te gaan of u niet beter én goedkoper af bent met meerdere kleinere UPS-en. Autonomie is de tijd die een UPS kan blijven werken bij een zeker vermogen, uiteraard zonder netspanning. De aangesloten apparaten functioneren dus op de batterij van de UPS. Hoe bepaalt u die autonomie? Reken tijdens de black-outs op stroomonderbrekingen die twee tot drie uur kunnen duren. Bedenk dat niet alle apparaten de hele tijd moeten aangesloten zijn en dat u zo spaarzamer kan omgaan met autonomie.

Geïnteresseerd?

Een installateur helpt u graag bij het bepalen van vermogen en autonomie van een UPS die past bij uw behoeften.