Legrand ontvangt Platinum EcoVadis medaille

Legrand ontvangt Platinum EcoVadis medaille

20/07/2021 - 11:20

Legrand ontving in juli 2021 de hoogste haalbare duurzaamheidsscore van EcoVadis. EcoVadis is een toonaangevend leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen. De Platinum medaille is een mooie erkenning voor onze duurzaamheidsinspanningen bij het ontwikkelen en gebruiken van materialen en processen waarbij de mens en het milieu in acht worden genomen. Meer dan ooit willen we als Legrand Group onszelf uitdagen om onze organisatie duurzaam te blijven ontwikkelen met respect voor alle stakeholders.

Wie is EcoVadis?
EcoVadis is een neutraal duurzaamheidsplatform waarmee bedrijven de prestaties op het gebied van duurzaamheid van hun leveranciers wereldwijd kunnen beoordelen. EcoVadis baseert zich voor de evaluatie op internationale CSR-normen zoals de UN Global Compact Principles, de conventies van de International Labor Organisation (ILO), de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de ISO 26000-norm. De concrete evaluatie richt zich op 21 onderwerpen die in 4 thema's onderverdeeld zijn: milieu, arbeidspraktijken & mensenrechten, eerlijke handelspraktijken, duurzame inkoop.
 

Top 1% best scorende bedrijven
EcoVadis heeft dit jaar meer dan 75.000 bedrijven beoordeeld voor hun werk op vlak van duurzaamheid en CSR. Met de Platinum score behoort Legrand tot de top 1% beste bedrijven wereldwijd. Voor de ‘milieu’ dimensie haalde Legrand maar liefst een score van 90/100. Hiermee worden onze inspanningen om actief bij te dragen aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen van Parijs beloond.

Wij zijn trots dat we deze duurzaamheidsbekroning hebben behaald. De EcoVadis Platinum medaille toont aan dat onze inzet voor duurzaamheid gewaardeerd wordt én waardevol is voor onze klanten. Het is bovendien een mooie opsteker voor ons team dat zich elke dag hiervoor inzet.