Legrand lanceert videofoniekit voor de DHZ-er

Legrand lanceert videofoniekit voor de DHZ-er

15/05/2013 - 00:00

Een primeur!

Legrand, specialist in elektrische en digitale voorzieningen voor gebouwen, gooit zich met zijn gloednieuwe kit voor videofonie voor de allereerste keer op de DHZ-markt. Goed nieuws voor de DHZ-zaak. Klanten kunnen er voortaan terecht voor een videofonie-oplossing op hun maat. En ze kunnen rekenen op topkwaliteit; Legrand kon bij de ontwikkeling immers beroep doen op de ondersteuning van BTicino, zusterbedrijf uit de Legrand Group met ruime ervaring en vakkennis op vlak van videofonie. 

Legrand biedt één type buitenpost aan, te combineren met drie mogelijke modellen als binnenpost, stuk voor stuk ‘handsfree’ en gebruiksvriendelijk. De consument kiest het juiste model aan de juiste prijs, helemaal in functie van zijn persoonlijke vereisten. Er is het instapmodel met 3,5 “ kleurendisplay, het middenklassetoestel met 7” flat kleurendisplay of het ‘high end’ model met 7” flat touchscreen in kleur. Alle drie modellen zijn eenvoudig te installeren, hebben een instelbaar volume en worden geleverd inclusief kabel met stekker (1,80 m).

Plug & play

Dankzij de tweedraadsaansluiting van buiten- naar binnenpost is een Legrand-videofoniekit eenvoudig zelf te installeren door de gebruiker. Montageplaat en schroeven voor de buitenpost worden meegeleverd. Een echte ‘plug & play’-oplossing dus, met bovendien de mogelijkheid om verschillende LCD-schermen (binnenposten) te koppelen. Op die manier kan de voordeur vanop meerdere plaatsen in het huis geopend worden en kunnen de schermen worden gebruikt als intercom.

De buitenpost in aluminium/zamak heeft een beschermkap en voldoet aan IP 44, een bevestiging dat hij bestand is tegen vocht en stof.

Zien & horen

Wie zijn bel vervangt door een videofoon van Legrand, kiest ook voor meer veiligheid thuis. Kunnen zien en horen wie aan de voordeur staat, creëert een aangenaam veiligheidsgevoel. Een mooi voorbeeld hiervan is de geheugenfunctie van de high-end binnenpost. Wanneer een bezoeker aanbelt, neemt de camera automatisch een foto. Is de bewoner niet thuis? Dan kan hij later via het touchscreen zien wie eerder aan de deur is geweest, of hij kan de audioboodschap beluisteren die de bezoeker heeft ingesproken. Via de in zwart en wit verkrijgbare high-end binnenpost kan het slot van twee verschillende ingangen beheerd worden. Dit model beschikt over een SD-kaartlezer, heeft een intern instelbaar belsignaal (MP3) en fungeert ook als digitaal fotokader.

In de winkel

Legrand ontwikkelde voor deze nieuwe kit voor videofonie een speciaal winkeldisplay. De verschillende videofoniemodellen worden er optimaal zichtbaar gepresenteerd. Bovendien wordt een toestel op het display geïnstalleerd en worden de diverse gebruiksmogelijkheden aan de klant getoond.