Legrand lanceert Incara™, een innovatieve en awardwinnende reeks van werkplekoplossingen

Legrand lanceert Incara™, een innovatieve en awardwinnende reeks van werkplekoplossingen

16/06/2022 - 16:10

Met Incara™ introduceert Legrand een splinternieuwe reeks van functionele en vooral trendy geïntegreerde elektrische apparatuuroplossingen voor meubilair.

De verscheidenheid aan in- en opbouwoplossingen zorgt voor een naadloze integratie in het meubilair dat bestemd is voor ruimtes met uiteenlopende toepassingen, zoals vergaderzalen, individuele kantoren, co-working ruimtes, opleidingszalen, hotelkamers, keukens of de thuiswerkplek.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gamma?

Het Incara™-gamma, dat ondersteund wordt door Legrand Cable Management, koppelt functionaliteit aan gebruiksgemak, ergonomie, comfort en een esthetisch design.

Esthetiek
De Incara™-producten zijn strak afgewerkt, in een fraai en tijdloos design, en zijn voorzien van vlakke contactdozen. Op basis van een breed gamma kan een volledige ruimte met verschillende oplossingen in dezelfde stijl afgewerkt worden. De producten zijn verkrijgbaar in de trendkleuren zwart, wit of inox look. Andere kleuren of configuraties zijn op aanvraag verkrijgbaar als maatwerkoplossing.

Het beste bewijs van het innovatieve en trendy karakter van Incara™? De toepassing Electr’On won onlangs de prestigieuze Red Dot Design Award 2022. De jury loofde de mix van functioneel design en premium afwerking.

Installatiegemak
Dankzij een plug & play-concept, met zowel voorbekabelde als niet-voorbekabelde oplossingen, zijn de Incara™-producten makkelijk te installeren. Ook een schroefloze oplossing – door middel van een kliksysteem – is beschikbaar wat het extra makkelijk maakt om de producten te bevestigen in het meubilair.

Ergonomie en functionaliteit
Met de Incara™-producten kunnen gebruikers in de meest comfortabele en ergonomische omstandigheden aan de slag. Aansluitingspunten voor apparatuur zijn overal binnen handbereik.

Veiligheid en betrouwbaarheid
Die maximale functionaliteit wordt gekoppeld aan een optimale veiligheid en betrouwbaarheid. Zoals bij andere oplossingen van Legrand, is ook het Incara™-gamma vervaardigd volgens de CSR-aanpak. Die duurzame aanpak staat garant voor het gebruik van grondstoffen en materialen met een zo laag mogelijk ecologische voetafdruk.

Een toegankelijke totaaloplossing

Uniek aan het gamma is de compabiliteit met andere Legrand-oplossingen: naast klassieke bureau-oplossingen heeft Legrand ook onder andere vloerdozen, energiezuilen (inclusief de aansluiting tussen beiden) en kabeldraagsystemen.

Incara™ maakt dus deel uit van een efficiënte totaaloplossing die Legrand aan zijn klanten biedt. Dit verhoogt de functionaliteit en betrouwbaarheid voor gebruikers. Interieurarchitecten kunnen deze oplossingen trouwens uitwerken via pCon-planner, hun vertrouwde 3D-interieurdesignsoftwarepakket.