Legrand introduceert Keor HPE

Legrand introduceert Keor HPE
NIEUWE, CONVENTIONELE 3-FASE UPS-SYSTEMEN

14/06/2017 - 15:15

Binnen zijn uitgebreide gamma oplossingen voor energiedistributie, breidt Legrand het assortiment UPS-systemen uit met de gloednieuwe Keor HPE. Een doordacht ontwerp én erg compacte afmetingen, dat betekent een minimale MTTR en een zeer hoog rendement.

Het ontwerp van de Keor HPE, met toepassing van een dubbele conversie, zorgt voor een verlaagde Total Cost of Ownership. Het resultaat? Een efficiëntie die kan variëren van 96% tot 99%, bij een power factor van 1. Het batterijbeheersysteem waarmee de Keor HPE is uitgerust, verlaagt de TCO nog meer. Het systeem houdt de batterijen in optimale conditie, bijvoorbeeld door de automatische instelling van de laadstroom.

Compact

Alle kritische componenten zijn vooraan bereikbaar, terwijl het geïntegreerde koelsysteem zich bovenaan bevindt. Essentiële elementen voor een compacte Keor HPE. Zonder interne batterij kan de UPS tegen een muur geplaatst worden, wat op geen enkel moment ten koste gaat van de prestaties. Voor toestellen met een vermogen tot 80 kVA die wel worden voorzien van interne batterijen, is geen extra batterijrack nodig. Batterijen wisselen? Gewoon de kantelbare batterijlades uitschuiven.

Communicatie

Alle communicatiepoorten zitten in de interne deur. Ze zijn geschikt voor de meest gangbare protocollen, zoals RS232-USB (standaard) ModBus-RTU via RS485, ModBus TCP/IP en SNMP via Ethernet. Daarnaast is de UPS voorzien van droge contacten en een zeer gebruiksvriendelijk display.

Redundantie

De Keor HPE kan tot zes keer parallel geschakeld worden, waardoor het vermogen uit te breiden is naar maximaal 6 x 200 kVA. Meerdere series parallel geschakelde UPS-en synchroniseren? Daarvoor is er de synchronisatieset. Een zeer betrouwbare installatie is het resultaat.

Toepassingen

De Keor HPE varieert in vermogens van 60 tot 200 kVA. De hoge efficiëntie, power factor 1, de compacte opstelling en de dual input maken deze UPS zeer geschikt voor kleine tot middelgrote datacenters, netwerken en telecommunicatie. Daarnaast behoort ook gebruik in de zorg en bij tal van andere toepassingen waar continue stroomvoorziening van ‘levensbelang’ is, tot de mogelijkheden.

1. MTTR: Mean Time To Failure
2. TCO: Total Cost of Ownership