Legrand in de strijd tegen de overdracht van bacteriën

Legrand in de strijd tegen de overdracht van bacteriën
Schakelapparatuur Mosaic, Plexo en Céliane ook in antimicrobiële uitvoering.

05/06/2012 - 17:22

De overdracht van bacteriën is een reëel gevaar voor de volksgezondheid. Een treffend voorbeeld daarvan is de opmars van de ziekenhuisbacterie. Ouderen, baby’s en patiënten in behandeling of na een chirurgische ingreep, zijn het meest vatbaar voor besmetting. Bacteriën verspreiden zich via de lucht, de huid en het bloed, maar in 80% van de gevallen worden infectieziektes overgedragen via de handen.

Het spreekt voor zich dat het dragen van handschoenen, regelmatig wassen van de handen en een frequente schoonmaak van de risicozones verspreiding kunnen voorkomen of afremmen. Legrand gaat nog een stap verder en vestigt de aandacht op haar speciale antimicrobiële schakelproducten uit de gamma’s Mosaic, Plexo en Céliane.

Met zilverionen

De antimicrobiële producten van Legrand werden uitvoerig getest op en goedgekeurd omwille van hun bestendigheid tegen een groot aantal microben. Het materiaal waaruit ze werden vervaardigd, werd geladen met zilverionen. Het antimicrobiële effect treedt op wanneer de zilverionen in contact komen met de sodiumionen aanwezig in de microben. De verspreiding van microben (bacteriën, virussen en schimmels) wordt doeltreffend voorkomen. 99,99% van de microben op het antimicrobiële oppervlak wordt gegarandeerd uitgeschakeld. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie blijft de antimicrobiële werking actief gedurende 5 jaar. Bovendien treedt geen gewenning op.

Perfecte hygiëne

De antimicrobiële schakelapparatuur binnen de Legrand-gamma’s Mosaic, Plexo en Céliane draagt in belangrijke mate bij tot perfect hygiënische omstandigheden in diverse sectoren. Daartoe behoren uiteraard medische milieus zoals laboratoria, operatiekwartieren, wachtzalen en ziekenhuiskamers. Ook productiehallen in de voedingsindustrie, grootkeukens, zwembaden, sanitaires ruimtes, verzorgingstehuizen en kinderdagverblijven zijn echter vaak onderhevig aan besmettingsgevaar.

In functie van de specifieke toepassing kiest u voor één van de drie gamma’s. Er wordt een onderscheid gemaakt in componenten voor steriele zones met een verhoogd risico en voor publieke ruimtes met een lager risico. Maar daarnaast zorgt de keuze tussen Mosaic, Plexo en Céliane er ook voor dat op esthetisch vlak de antimicrobiële elementen mooi passen bij de overige installatiecomponenten. Let ook op het nieuwe design van de antimicrobiële producten. Het vroegere speciale logo werd vervangen door een discrete, gestileerde tekst op een zacht afgeronde plaat.