Legrand brengt een aanbod voor fotovoltaïsche installaties

Legrand brengt een aanbod voor fotovoltaïsche installaties

20/03/2012 - 15:19

Legrand breidt haar productaanbod uit met een gamma voor fotovoltaïsche installaties. Zowel voor huishoudelijke als voor tertiaire toepassingen kan de installateur voortaan terecht bij Legrand. Een oplossing bestaande uit drie componenten. Alleen de zonnepanelen zelf haalt u ergens anders!

Het nieuwe programma voor fotovoltaïsche installaties kadert helemaal in het totaalaanbod van groene energie, bij Legrand aangeboden onder de noemer ‘Legrand Energy Efficiency’.

Het fotovoltaïsche gamma omvat oplossingen voor het gelijkstroom- en het wisselstroomgedeelte van de installatie, evenals voor de omzetting door middel van omvormers.

Gelijkstroom

De waterdichte Plexo DC-verdeelkasten, speciaal ontworpen voor FV-installaties, kunnen uitgerust worden met een lastschakelaar en een overspanningsbeveiliger. De scheider met bijhorende smeltpatronen of automatische schakelaars zorgt voor beveiliging en scheiding van de gelijkstroomkringen afkomstig van de FV-panelen. De modulaire overspanningsbeveiliger biedt een extra beveiliging van de installatie tegen indirecte blikseminslag. Modulaire verdelers en Viking3-railklemmen met aangepaste gelijkstroomkarakteristieken ten slotte zorgen voor een optimale verdeling in de kast, en ook toebehoren als MC4-connectoren kunnen worden voorzien.

Omvormer

Speciaal voor FV-installaties gekoppeld aan het laagspanningsnet is er de ‘Power One’-omvormer. De ‘Power One’ is beschikbaar in 3 vermogens (3,1 kWp, 6,2 kWp en 12,8 kWp). Het toestel functioneert zonder isolatietransformator en dankt zijn geluidsarme werking aan de natuurlijke convectie. Uitlezing van de geproduceerde energie is mogelijk dankzij het LCD-scherm op het apparaat. Bovendien kunnen de gegevens eenvoudig worden overgedragen dankzij de aanwezigheid van een RS 485- of USB-poort.

Wisselstroom

Voor het wisselstroomgedeelte biedt Legrand Plexo AC-wandkasten aan, voorzien van beveiligingscomponenten en energietellers.

De modulaire energietellers zijn er in enkel-  en driefasige versie, voorzien van een MID-certificering en zijn als dusdanig geschikt voor de meting van de geproduceerde groene stroom.