Legrand breidt zijn gamma modulaire en vermogenautomaten uit

Legrand breidt zijn gamma modulaire en vermogenautomaten uit

07/05/2013 - 00:00

Maar liefst 656 referenties telt het nieuwe gamma van modulaire en vermogensautomaten bij Legrand. Het ruime assortiment bestaat uit drie reeksen: DX³-HP, DPX³ en DMX³.

DX³-HP

Deze nieuwe reeks vervangt het bestaande gamma modulaire automaten DX-L 50 kA. Met stroomsterktes tot 125 A en onderbrekingsvermogens van 16, 25, 36 en 50 kA is dit gamma geschikt voor tertiaire installaties (burelen, magazijnen, scholen, restaurants, …) en grote industriële installaties (datacenters, hospitalen, commerciële centra, …).

De modulaire automaten met kleuridentificatie, voor een eenvoudige herkenning van het onderbrekingsvermogen, zijn eenvoudig op een DIN-rail te plaatsen. Naar goede gewoonte stond bekabelingsgemak bij de ontwikkeling bovenaan de prioriteitenlijst. De integratie van uitschuifbare scheidingsschotten en het gebrevetteerde vergrendelingssysteem van de handgreep, voor bescherming tegen ongeoorloofd gebruik, zijn hier een voorbeeld van.

De DX³-HP automaten met stroomsterktes van 80 tot 125 A hebben afzonderlijke steekklemmen voor bekabeling van hulpkringen en kooiklemmen die worden aangeschroefd met een zeskantsleutel voor het bekomen van duurzame contacten. Dit gamma werd uitgebreid met DC-automaten speciaal voor gelijkstroomkringen en met MA-automaten specifiek voor de magnetische beveiliging van motorkringen. Hulpstukken voor signalisatie en afstandsbediening zijn verkrijgbaar.

Ten slotte biedt Legrand binnen deze reeks nog modulaire differentieelblokken aan voor de beveiliging van personen. Deze zijn beschikbaar in type AC, type Hpi (verhoogde immuniteit) en in een regelbare versie waarbij de gevoeligheid instelbaar is van 300 tot 1000 mA. Een sterk vereenvoudigd kliksysteem zorgt voor een goede verbinding tussen blok en automaat, en dus voor bedrijfszekerheid.

DPX³

Binnen het gamma vermogenautomaten werden de zogenaamde ‘runners’ vernieuwd. DPX³ wordt aangeboden in slechts 2 types behuizingen (DPX³ 160 en 250), met kortsluitvermogens van 16 tot 70 kA. Men kan kiezen voor een automaat zonder ingebouwd differentieelblok, maar ook voor de kant-en-klare en tijdbesparende oplossing met geïntegreerd differentieelblok.

Legrand biedt zowel magneto-thermische als elektronische versies aan, alsook uitvoeringen met ingebouwde meetunit die de mogelijkheid geeft metingen van stroomverbruik, aanwezige spanning en kwaliteit van de energie, lokaal en vanop afstand uit te lezen. Het gebruik van de i.communicerende meetsoftware van Legrand creëert dan weer de mogelijkheid gegevens centraal uit te lezen via PC of tablet.

Een gemotoriseerde bediening en een bronwisselaar (net/noodomschakeling) behoren eveneens tot het aanbod.

DMX³

Met de introductie van de DMX³ open vermogenautomaten tot 6300 A legt Legrand de lat duidelijk hoger op vlak van vermogensbeveiliging voor laagspanningsinstallaties. Het bestaande gamma wordt uitgebreid met twee nominale stroomsterktes (5000 en 6300 A).

Tot deze serie behoren een vaste en loskoppelbare versie, een schakelaarversie (DMX³-I 6300) en - uniek bij Legrand - twee types van beveiligingsunits met touchscreen.