LBplus: nieuw gamma geprefabriceerde stroomrails

LBplus: nieuw gamma geprefabriceerde stroomrails
Minder referenties, meer toepassingen!

27/03/2013 - 14:48

LBplus is het nieuwe Zucchini-gamma geprefabriceerde stroomrails voor verlichting en energieverdeling. Het assortiment metalen busbars met geïntegreerde geleiders vervangt de bestaande gamma’s LB, HLs, HLd en SL en de daaraan gekoppelde subgamma’s en toebehoren. Het resultaat is een sterk vereenvoudigd aanbod dat betere prestaties aflevert en meer installatiegemak garandeert.

Goed nieuws dus voor de installateur! Het LBplus-gamma bij Legrand telt maar liefst 60% minder referenties, maar is geschikt voor heel wat meer toepassingen. LBplus geeft een doeltreffend antwoord op alle vragen voor verlichting en energieverdeling, met stroomsterktes van 25 tot 63 A. Het geïnstalleerde systeem garandeert een beschermingsgraad van IP 55.

Er zijn twee soorten rails: type A voor standaardgebruik met ophangingen om de 3 meter en type B met een bevestigingsafstand mogelijk tot 7 meter. Het aantal geleiders dat in de busbar loopt, kan variëren tussen 2, 4, 6 of 8.

Ook wat de connectoren betreft is er een grote flexibiliteit. Naast de connectoren van 10 en 16 A bestaat er ook een connector van 32 A, een unieke troef voor Legrand! De connectoren zijn er verder nog in enkel- of driefasige uitvoering, met vaste polariteit of met faseselectie, voorbekabeld of niet, met of zonder zekering en met snelkoppeling. De connectoren zijn vrij compact, ergonomisch en deze met faseselectie zijn voorzien van een venstertje voor snelle herkenning van de fase-aansluiting. Alle connectoren worden via een kwartslaghendel mechanische bevestigd op de stroomrail.

LBplus-stroomrails zijn geschikt voor muur- en plafondbevestiging. Montagetoebehoren worden aangeboden in complete bevestigingskits; in één referentie zit alle bevestigingsmateriaal dat de installateur nodig heeft. De robuuste producten uit het LBplus-gamma werden ontwikkeld met aandacht voor esthetiek. Ze zijn geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld winkelcentra, kantoren en ziekenhuizen, maar evenzeer in magazijnen, werkplaatsen en productiehallen.

De robuuste producten uit het LBplus-gamma werden ontwikkeld met aandacht voor esthetiek. Ze zijn geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld winkelcentra, kantoren en ziekenhuizen, maar evenzeer in magazijnen, werkplaatsen en productiehallen.