Halogeenvrije wandgoten bij Legrand

Halogeenvrije wandgoten bij Legrand
Omdat veiligheid belangrijk is

25/02/2014 - 14:22

Luchthavens, ziekenhuizen, metrostations, scholen, … Het zijn slechts enkele voorbeelden van openbare ruimten en publieke gebouwen waar brandveiligheid prioritair is. Ook aan elektrische installaties worden daarom bijzonder strenge eisen gesteld. Als specialist in onder meer kabelbeheer biedt Legrand ook op dit vlak een oplossing: halogeenvrije wandgoten.

PC-ABS

Het halogeenvrije wandgootsysteem uit het Legrand-assortiment omvat halogeenvrije lijsten en kabelgoten. Deze fungeren als kabelgeleiding op muren en kunnen bovendien worden uitgerust met schakelapparatuur. De goten in PC-ABS (Polycarbonaat – Acrylonitril Butadieen Styreen) geven in geval van brand geen giftige dampen vrij en zijn bestand tegen hoge temperaturen. De rook die onvermijdelijk vrijkomt is zeer miniem en niet dicht, wat de evacuatie in dichtbevolkte gebouwen met een beperkt aantal nooduitgangen aanzienlijk vereenvoudigt.

Van staal tot kunststof

De halogeenvrije wandgoten zijn beschikbaar in zes verschillende afmetingen (doorsnedes variërend van 25 x 25 mm tot 50 x 190 mm). Uiteraard biedt Legrand naast dit gamma in halogeenvrij kunststof, ook een compleet assortiment wandgoten voor oplossingen in PVC, aluminium en staal. De specialist speelt daarmee doeltreffend in op alle actuele noden inzake kabelbeheer.