Green’Up bij Legrand: laadinfrastructuur voor elektrische en hybride wagens

Green’Up bij Legrand: laadinfrastructuur voor elektrische en hybride wagens

05/06/2013 - 00:00

Green’Up is het Legrand-assortiment van specifieke contactdozen en laadpalen voor elektrische voertuigen. Daarmee speelt Legrand niet alleen in op een groeiende ecologische markt, maar bevestigt de onderneming haar bewuste keuze voor een aanbod van energie-efficiënte, duurzame oplossingen.

Legrand biedt zowel oplaadcombinaties aan voor residentieel gebruik als voor toepassing in de openbare en bedrijfsruimte. Concreet vertaalt zich dat in een aanbod contactdozen voor leefruimtes en een aanbod laadpalen voor bijvoorbeeld werkplaatsen, magazijnen, private en publieke parkings, kantoren, hospitalen en commerciële centra.

Specifieke contactdozen

Niets zo makkelijk als thuiskomen, de auto een nachtje ‘in het stopcontact steken’ en de volgende ochtend weer kunnen vertrekken, de batterijen opgeladen. De klassieke huishoudelijke contactdozen zijn daarvoor niet geschikt, aangezien het opladen van een elektrische wagen intensief en langdurig is en dat de lading daarenboven niet-lineair is.

Legrand heeft een uniek alternatief voor veilig en flexibel opladen thuis: de Green’Up Access, een verstevigde, speciaal voor huishoudelijk gebruik ontwikkelde contactdoos volgens modus 2 (2P+A) met automatische stekkerherkenning en geschikt voor dagelijks gebruik. Met een maximale capaciteit van 14 A wordt de oplaadtijd teruggebracht van 12 naar 8 uur.Legrand heeft een dubbel aanbod: een waterdichte Plexo-versie voor installatie in opbouw en een metalen Soliroc-uitvoering, geschikt voor inbouw en opbouw.

Oplaadpalen 

Opladen van elektrische voertuigen buitenshuis is eenvoudig met de Green’Up Premium-laadpalen van Legrand. Ze zijn er zowel voor muurbevestiging als voor stand-alone installatie, beide verkrijgbaar in PVC of inox.

De laadpalen zijn uitgerust met contactdozen modus 2 en 3 of met een combinatie ervan. De contactdozen bevinden zich langs één zijde of langs de 2 zijdes (2 voertuigen gelijktijdig). In modus 3 gaat Legrand uitsluitend voor een EV-plug van type 3 die voorzien is van een afsluitplaat, hetgeen garant staat voor de meest veilige manier van opladen. De enkelfasige uitvoering (3,7 kVA) heeft een oplaadtijd van circa 6 uur en de driefasige palen (tot 22 kVA) zorgen voor snelle oplaadtijden van ongeveer 1 uur.

De meeste Green’up oplaadpalen zijn geschikt voor communicatie, zeg maar het overbrengen van gegevens tussen de oplaadpaal en de eindgebruiker of operator. Dit kan via een BUS-protocol (SCS) of een RS485-poort. Sommige palen zijn standaard voorzien van een RFID badgetechnologie.

Alle Legrand Green’Up-oplossingen zijn conform IEC 61851.