Green Switch: detectoren met duurzaamheidsfactor

Green Switch: detectoren met duurzaamheidsfactor
Meer dan zomaar een schakelaar

25/07/2013 - 00:00

BTicino beschikt over een ruim aanbod detectoren. Zo ook de Green Switch, aan- en afwezigheidsdetectoren uitgerust met dubbele detectietechnologie. Ze kunnen autonoom worden gebruikt in een klassieke elektrische installatie, maar zijn tevens integreerbaar op de MyHome-bus. De Green Switch is geschikt voor residentiële en tertiaire toepassingen.

Energie sparen

De Green Switch is een lichtschakelaar. Gewoon op de frontale drukknop duwen en de verlichting gaat aan. Bij het verlaten van de ruimte volstaat opnieuw drukken om het licht te doven. Het bekende verhaal, maar daar blijft het niet bij.

De Green Switch is vooral een bewegingsdetector, met automatische desactivatie in functie van aanwezigheid én lichtsterkte. Het performante toestel is voorzien van passief infrarood- (PIR) en ultrasoon- (US) technologie, waardoor ook heel kleine bewegingen worden gedetecteerd. Wanneer de laatste persoon in de kamer het licht vergeet uit te schakelen, doet de Green Switch dat na bepaalde tijd automatisch. Bovendien meet het toestel constant de helderheid in de ruimte. Wordt een bepaalde lichtsterkte bereikt, schakelt de verlichting uit. Uitschakelvertraging en luxwaarde worden vooraf geprogrammeerd via afstandsbediening.

De Green Switch is een essentieel element van doeltreffend lichtbeheer.Gebruikers genieten van maximaal visueel comfort waar en wanneer het nodig is, terwijl tegelijkertijd aan de voorwaarden wordt voldaan voor een grondige energiebesparing.