Geoptimaliseerde verdeling: nieuw gamma verdelers bij Legrand

Geoptimaliseerde verdeling: nieuw gamma verdelers bij Legrand

23/05/2013 - 00:00

Om toestellen optimaal te kunnen voeden, is een goede verdeling van de energie over het bord essentieel. Legrand komt nu met een nieuw programma voor geoptimaliseerde verdeling.

Dit verdeelsysteem omvat de gamma’s VX³, HX³ en IS. Dit uitgebreid aanbod vervangt het bestaande gamma XL-Part². Het biedt installateurs en bordenbouwers meer configuratiemogelijkheden en een oplossing voor quasi alle Legrand verdeelborden, van residentiële, tertiaire kasten voor kleinere vermogens tot de allergrootste kasten voor industriële toepassingen.

De voordelen:

  • snelle aansluitingen (geprefabriceerde aansluitstukken),
  • duurzame aansluitingen,
  • plaatswinst in het verdeelbord,
  • uitbreidbaar basisconcept,
  • snelle en veilige interventies,
  • combineerbaar met de standaardverdeling.

Kant-en-klaar

De geoptimaliseerde vierpolige verdelers VX³ auto (verticaal) en HX³ auto (horizontaal) hebben een beschermingsgraad IP2x en zijn voorzien van steekklemmen voor het realiseren van de aftakkingen.

VX³ auto is direct inklikbaar op de zijkant van de kast. De versie 63 A is geschikt voor kasten Plexo³, XL³ 125 en XL³ 160 en de versie 125 A voor kasten XL³ 160 en XL³ 400. De verdeling gebeurt per rij (hartafstand 150 mm). Bij HX³ auto is dat per volledige rij of per halve rij en deze kunnen toegepast worden op het volledige gamma borden XL³. Montage van deze verdeler kan op de DIN-rail of op volle plaat.

Voor grotere vermogens

Voor een geoptimaliseerde verdeling VX³ / HX³ biedt Legrand geprefabriceerde aansluitingskits, voor DPX vermogenautomaten tot 1600 A en voor DMX³ open vermogenautomaten tot 4000 A. Het geïsoleerde voorgeplooide koper van deze kits maakt een rechtstreekse koppeling met de verticale C-barenstellen in aluminium mogelijk. Ook hier weer is het resultaat: een snelle en veilige bekabeling met vele combinatiemogelijkheden.

De IS-verdeling van Legrand garandeert het serviceniveau van het verdeelbord ten opzichte van de gebruiks-, onderhouds-, en uitbreidingshandelingen. Dit type van verdeling laat ook toe om scheidingsvormen tot 4b te realiseren zoals beschreven in de norm EN 60439-1.