EuroSkills 2016 : Legrand sponsort Belgische deelnemers

EuroSkills 2016 : Legrand sponsort Belgische deelnemers

14/09/2016 - 11:02

De competitie EuroSkills is het tweejaarlijkse Europese kampioenschap voor jongeren onder 25 jaar, ter promotie van manuele, technische en technologische beroepen. De finale van het evenement vindt dit jaar plaats van 1 t.e.m. 3 december in het Zweedse Göteborg. Het “Belgian Team 2016” wordt vertegenwoordigd door 25 jongeren die met succes slaagden in de preselecties en die op de Startech’s Days 2016  - het Belgisch kampioenschap in maart -  eindigden bij de top 3 in hun resp. categorie.
Legrand, dat in deze wedstrijd een uitstekend podium heeft om zijn producten in de kijker te zetten, is opnieuw sponsor.   

Legrand is al partner van dit initiatief sedert 2012. Ook voor deze uitgave heeft Legrand zich geëngageerd als partner. Legrand, specialist in elektrische en digitale infrastructuren voor woningbouw, tertiaire sector en industrie, levert een selectie kwaliteitsmaterialen die nodig zijn om de deelnemers de proeven in optimale omstandigheden te kunnen laten uitvoeren.

De 20 jongens en 5 meisjes van het Belgische team zijn afkomstig uit alle hoeken van het land. Tijdens de EuroSkills driedaagse zullen ze aan de slag gaan in 23 verschillende beroepen. Zo bijvoorbeeld is de 18-jarige Paul van den Heede, student aan de ‘Haute École Provinciale de Hainaut’ in Doornik, de deelnemer voor de categorie ‘elektrische installaties’.

In totaal zullen meer dan 500 jongeren in Göteborg dingen naar de Europese titel in hun beroep. Vele tienduizenden bezoekers worden op het event verwacht, om het werk van de deelnemers te ontdekken, kennis te maken met de gepresenteerde beroepen en deel te nemen aan het ruime programma conferenties en werksessies.

www.euroskills2016.com