Een slimme thermostaat: warm aanbevolen!

Een slimme thermostaat: warm aanbevolen!

26/11/2021 - 09:27

De winter staat voor de deur. Dan wilt u het natuurlijk lekker warm hebben in huis zonder onnodig energie te verspillen. Met een slimme thermostaat kiest u voor comfort én zuinig energieverbruik.

Hoe werkt een slimme thermostaat?

Met een slimme thermostaat kunt u vooraf programma’s instellen, zodat uw woning weet wanneer de ruimte(s) verwarmd moet worden. Omdat het apparaat verbonden is met uw WiFi-thuisnetwerk, verzamelt hij informatie en stemt hij het verwarmingspatroon af op uw eigen wensen en noden.

De slimme thermostaten van Legrand vervangen uw draadloze of bedrade thermostaat en zijn gekoppeld aan de cv-ketel op gas, warmtepomp of collectieve verwarming. Met de Home + Control App personaliseert en bedient u uw verwarming, zowel thuis als op afstand.

Waarom een slimme thermostaat? Dit zijn de voordelen:

  1. Comfortabel warm wanneer u wilt Een slimme thermostaat is onderdeel van een Smart Home en draagt bij aan uw thermisch comfort in huis. Omdat het apparaat weet wanneer u thuiskomt (bijvoorbeeld van werk of school), schakelt hij de verwarming tijdig aan op de gewenste temperatuur. U kunt uw eigen ritme en voorkeuren makkelijk instellen aan de hand van gepersonaliseerde scenario’s. Dat kan zelfs voor elke ruimte afzonderlijk. Gaat u toch wat vroeger naar huis? Dan kunt u via de bijhorende app op uw smartphone de temperatuur in huis vooraf instellen.
  2. Installatie en gebruik is kinderspel Nog een voordeel is het gemak. De slimme thermostaat vervangt de huidige draadloze of bedrade thermostaat. U kunt hem makkelijk zelf installeren, vergelijk het met het vervangen van een lamp of het plaatsen van een schakelaar.
  3. Energiebesparing zonder verlies aan comfort Door de stijgende energieprijzen is energiezuinig verwarmen actueler dan ooit. Dankzij de slimme thermostaten van Legrand houdt u uw energiefactuur onder controle. Met drie niveaus (comfort, nacht en eco) vindt u steeds de ideale mix tussen comfort en zuinig verwarmen. Met de Auto-Adapt functie houdt uw verwarming zelfs rekening met de isolatie van uw woning en de buitentemperatuur. Verlaat u uw woning? In combinatie met de ‘alles uit’-schakelaar (zowel draadloos als bekabeld) schakelt u eenvoudig alle verwarmingstoestellen in één keer uit. Zo bespaart u extra op uw energiefactuur.

Smarther en Netatmo thermostaat, de slimme oplossingen van Legrand

Het Smart Home assortiment van Legrand bestaat uit twee slimme thermostaten. Het inbouwmodel Smarther maakt deel uit van de Living Now reeks en is verkrijgbaar in wit, zwart of aluminium. Verkiest u een thermostaat in opbouw die u makkelijk kunt verplaatsen? Dan is het Netatmo-gamma de beste keuze. Beide systemen zijn compatibel met de handige Home + Control App.

Wilt u meer weten over deze twee slimme thermostaten?

Bekijk de slimme thermostaat van Netatmo of bekijk de Smarther