BTicino introduceert nieuwe USB-contactdoos

BTicino introduceert nieuwe USB-contactdoos
Uitbreiding binnen gamma LivingLight

21/03/2013 - 10:06

BTicino brengt een nieuwe USB-contactdoos op de markt, geschikt voor het opladen van smartphones, MP3-spelers, digitale camera’s en tablets. Een computer of mobiele lader heeft men daarbij niet meer nodig, een USB-kabel volstaat!

Opladen wordt kinderspel

Smartphones, MP3-spelers, digitale camera’s en tablets: vandaag de dag worden dergelijke toestellen steeds vaker opgeladen met behulp van een USB-kabel. Opladen via een USB-poort heeft zo zijn voordelen:

  • compatibel met en uniform voor verschillende merken en modellen van elektrische apparatuur, en dus heeft men slechts één kabel nodig,
  • gemakkelijk aan te sluiten, en dus erg gebruiksvriendelijk.

De USB-contactdoos van BTicino is een ‘must have’ voor elk gezin. Verschillende elektrische toestellen kunnen hierbij worden aangesloten op het net om de interne batterij op te laden.

Eén of twee poorten

De USB-contactdoos bestaat in twee verschillende versies: met één USB-poort (maximale laadstroom 750 mA) of twee USB-poorten (maximale laadstroom 1500 mA). Bij deze laatste kunnen met andere woorden twee verschillende toestellen gelijktijdig worden opgeladen, elk met een maximale laadstroom van 750 mA. Wanneer echter één toestel op de dubbele USB-contactdoos wordt opgeladen, gebeurt dit aan een maximale laadstroom van 1500 mA en laadt het toestel twee keer zo snel op.

Wit, Tech of antraciet

De USB-contactdoos van LivingLight kan gemonteerd worden in plaats van een normale contactdoos van 230 V en is geschikt voor installatie in traditionele inbouwdozen. Het mechanisme wordt aangeboden in wit, Tech en antraciet.