BTicino blaast het gamma deurstations nieuw leven in

BTicino blaast het gamma deurstations nieuw leven in
Sfera New en Sfera Robur beantwoorden aan hedendaagse behoeften

16/10/2012 - 14:32

De Sfera-deurstations van BTicino zijn synoniem met gebruiksgemak, elegantie en veiligheid. Dat is zo voor de bestaande modellen in het gamma, en nu dus ook voor de nieuwe toestellen. Helemaal in lijn met hedendaags wooncomfort: Sfera New en Sfera Robur.

Esthetiek is één van de onmiskenbare troeven van de nieuwe Sfera-deurstations. Heldere lijnen voor een discreet en stijlvol design. ‘All Metal’ voor een aluminiumlook, ‘All White’ voor fris wit en ‘All Street’ voor antraciet: een kleursetting die naadloos aansluit bij de woontendenzen van vandaag en morgen.

De uitgebreide functionaliteit vertaalt zich op verschillende vlakken. Zo is er de geavanceerde videofunctie, met een dag/nachtcamera die dankzij de infrarood-led en -filter ook bij beperkte lichtomstandigheden een optimale zichtbaarheid garandeert. Daarnaast zorgt de breedhoeklens van de camera met een verticaal bereik van 96° en een horizontaal bereik van 135° voor een ruim, duidelijk beeld.

Op vlak van toegangscontrole heeft de gebruiker de keuze tussen een codeklavier, badgelezer of vingerprintlezer. Elk van deze drie mogelijkheden past esthetisch perfect in het geheel van het deurstation, is eenvoudig te programmeren en te gebruiken.

De nieuwe Sfera-deurstations bieden dankzij het vertrouwde BTicino-bereikbaarheidsconcept ‘Design for All’ ook maximaal gebruikscomfort voor gebruikers met auditieve en visuele beperkingen, zowel op binnen- als buitenposten. Nieuw op dit vlak is de teleloopfunctie voor buitenposten; een module die ervoor zorgt dat mensen met een hoorapparaat alle auditieve signalen opvangen.

Ook aan installatie in vandalismegevoelige omgevingen werd gedacht. BTicino ontwikkelde Sfera Robur, een toestel dat beschikt over alle pluspunten van de Sfera New, maar dat daarbij beschikt over een hoge slagvastheid conform IK 10.

Op vlak van montage werden 2 belangrijke aanpassingen doorgevoerd. Naast de bestaande horizontale compositie is voortaan immers ook verticale montage mogelijk, met perfecte alignering van de diverse modules. Eveneens bijzonder interessant voor de installateur: de frontale afregeling. Configuratie en volumeregeling kunnen simpelweg vanop de voorkant van het Sfera-deurstation.