B INSPIRED:

B INSPIRED:
De nieuwe concept store van legrand group!

27/03/2012 - 16:29

Gedurende ruim 7 jaar was de Concept Store aan de Brusselse Steenkoolkaai hét uithangbord van het merk BTicino. Legrand Group gooit het nu over een andere boeg. De Concept Store ‘b Inspired” is het allereerste multimerk ervaringsplatform van de Legrand Group wereldwijd. De vestiging in België kreeg de eer dit prestigieuze pilootproject te realiseren. Naast BTicino beschikken nu ook de merken Legrand en Vantage over een uniek uitstalraam.

Beleef het!

300 m² inspiratie en beleving. De Concept Store is meer dan een gewone showroom. Het is een ontmoetingsplaats van creatieve, ondernemende en vooruitstrevende geesten die open staan voor nieuwe ideeën rond comfort, design, duurzaamheid, kwaliteit en technologie.

Architecten, interieurarchitecten, elektro-groothandels, installateurs, bouwondernemers en eindgebruikers ontdekken er de Home Automation-oplossingen van Legrand Group en de bijhorende collecties schakelmaterialen zoals Céliane, LivingLight en Axolute.

Dat doen ze door het volgen van een heus belevingsparcours, gebaseerd op de dagelijkse bewegingen van mensen in hun woonomgeving.

Geen resem producten op rij dus, maar concepten en innovaties geïntegreerd in een belevingsruimte. Geen overdosis aan technische hoogstandjes, maar een zintuiglijke ervaring van wat Home Automation in elk interieur kan betekenen.

Open huis

Voor het ontwerp van de Concept Store “b Inspired” tekende niemand minder dan architect Vittorio Simoni.

De beleving start al vanop de stoep. Voorbijgangers lopen niet zomaar voorbij; de vitrine nodigt uit. Geen schreeuwerige aandachtstrekkers, maar een discrete, elegante aankondiging van wat de bezoeker binnen te wachten staat. Een blank canvas dat regelmatig een nieuwe invulling krijgt en een andere sfeer uitstraalt. Het uitgangspunt blijft echter ongewijzigd: de open blik naar binnen.

De medewerkers zorgen in de Concept Store voor een persoonlijk onthaal en informeren de bezoeker in alle comfort aan een perfect uitgeruste ‘balie’.

De galerij, een overzichtelijke presentatie van concepten en oplossingen, begeleidt de bezoeker naar het ervaringsgedeelte. In elke ruimte ontdekt de nieuwe bewoner een wereld van mogelijkheden en ervaart hij in de praktijk het comfort dat Home Automation aan zijn leven kan toevoegen.

Totaalervaring

Het van bij het begin van dit project gehanteerde ‘b Inspired’ thema, vertaalt zich enerzijds in een overtuigde multimerk-invulling van de Concept Store en anderzijds in een verrijkende samenwerking met diverse partners.

Ruimte voor de eigen merken BTicino, Legrand en Vantage én de creatieve kruisbestuiving met actieve partners, zullen elke bezoeker eindeloos inspireren.

Partners van het eerste uur, aanwezig in de Concept Store, zijn Delta Light (architecturale verlichting), Osram (LED-technologie), Sharp (High end video), Bowers & Wilkins (High end audio), Vitra (designmeubilair), en All-Vac (centrale stofzuigsystemen en ventilatie).

De samenwerking gaat echter veel verder. De Concept Store wordt ook voor deze bedrijven  - stuk voor stuk toonaangevend in hun branche -   immers een ontmoetings- en ervaringsplek voor klanten en relaties.

Bruisend forum

Er waait een frisse wind door de omgeving. Een nieuwe dynamiek, waaraan Legrand Group een actieve bijdrage wil leveren. En dus opent de Concept Store ook de deuren voor imago-events door externe topmerken en wordt het een bruisende locatie voor

kunst-, architectuur- en designexhibities door culturele partners uit stad en onderwijs. Kortom,de nieuwe ‘art & design’ hotspot van Brussel!

De Concept Store is open van maandag tot en met zaterdag. Professionals en groot publiek zijn er van harte welkom Een preview? Kijk op de website www.conceptstore.be !