AREI 2020 - XL PRO³ Calcul onmisbare software

AREI 2020 - XL PRO³ Calcul onmisbare software
Berekeningen en rapportering van elektrische laagspanninginstallaties

15/12/2020 - 14:48

Op 1 juni 2020 werd in ons land het nieuwe AREI van kracht. Naast een grondige herstructurering – met een opsplitsing in drie boeken – zijn er ook belangrijke inhoudelijke wijzigingen waarmee u als professional rekening moet houden.

Wat de inhoudelijke aanpassingen betreft, moet u waakzaam blijven dat u de vernieuwde regels correct toepast. Wist u bijvoorbeeld dat het AREI nieuwe berekenings- en rapporteringsverplichtingen voorziet voor niet-huishoudelijke installaties? Deze nieuwe spelregels staan vermeld in hoofdstuk 3.1 (afdeling 3.1.2.) van Boek 1.

Legrand stelt voor: de XL PRO³ Calcul berekeningssoftware

Als installateur of studiebureaumedewerker wordt uw taak er dus niet eenvoudiger op. Gelukkig kunt u rekenen op de expertise en oplossingen van Legrand om u hierin bij te staan. We ontwikkelden een zeer gebruiksvriendelijk softwarepakket dat berekeningen en bijhorende rapporteringsdocumenten automatisch uitvoert en genereert voor elektrische laagspanningsinstallaties tot 6300 A.

XL PRO³ Calcul: alle voordelen op een rijtje

Tijdswinst en foutloze berekeningen

Het manueel berekenen en rapporteren van elektrische gegevens (types vermogens, spanningen, plaatsing en lengtes van stroomdraden en -kabels, toegekende stroomsterkte,…) is zeer tijdrovend en vergroot de kans op menselijke fouten. Met XL PRO³ Calcul wint u kostbare tijd en krijgt u de garantie dat de berekeningsresultaten 100% correct zijn. U verkrijgt kant-en-klare dossiers met alle vereiste schema’s en berekeningsnota’s die u vervolgens aan controleorganismes kunt voorleggen.

Vooraf opsporen van potentiële problemen

Na de opmaak van een studie (waarbij de software ‘bottom-up’ de totale vermogensbehoefte berekent op basis van energieverbruikers in kringen) signaleert XL PRO³ Calcul u proactief welke potentiële problemen in de elektrische installaties kunnen optreden. Dit laat u toe om te anticiperen op eventuele onveilige situaties en hiervoor corrigerende oplossingen uit te werken. U kunt dus vooraf een materiaallijst met de nodige beveiligingsproducten (en bijhorende Legrand-referenties) opmaken.

Kwaliteitslabel via officieel keuringsorganisme

Dankzij de keuring en testing door het officiële keuringsorganisme SGS heeft de XL PRO³ Calcul software alle vereiste kwaliteitslabels (CEBEC). Hierdoor hebt u de garantie dat onze software voldoet aan de meeste recente (inter)nationale regelgeving en normen. U gaat dus aan de slag met een 100% betrouwbaar werkinstrument.

Interactieve aanpak

XL PRO³ Calcul denkt met u mee. Voert u een wijziging door aan een elektrische installatie? Dan berekent de software automatisch nieuwe voorstellen. Dankzij die interactieve aanpak kunt u op een flexibele manier oplossingen op maat van uw klant aanbieden.

U kunt deze software ook koppelen met andere Legrand-berekeningspakketten, zoals bijvoorbeeld XL PRO³ Panel, waardoor uw studies als basis dienen voor de bouw van verdeelborden.

Training en advies

Wilt u zelf de voordelen van XL PRO³ Calcul ontdekken? Dat kan! Het hele jaar door organiseert Legrand op aanvraag praktijkgerichte webinars die u wegwijs maken in de werking en voordelen van deze software.