Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo print

Vermogenbeveiliging | Legrand België

Vermogenbeveiliging

Legrand biedt met de series DPX³ en DMX³ technologisch hoogstaande vermogenautomaten en vermogenschakelaars aan. Dit assortiment beantwoordt aan alle eisen voor tertiaire en industriële projecten waarbij prestaties, selectiviteit en optimalisatie zeer belangrijk zijn. Samen met de lastscheidingsschakelaars zorg je voor optimale veiligheid bij deze elektrische installaties.

Vermogenautomaten: de juiste bescherming voor al je elektrische installaties

dmx-openvermogen-automaten-dmx3

DMX³ open vermogenautomaten

Met behulp van DMX³ open vermogenautomaten kunnen laagspanningsinstallaties tot 6300 A worden beveiligd en aan de kop worden gecontroleerd. Deze apparaten bieden hoge prestatieniveaus en een robuuste constructie, waardoor ze voldoen aan de behoeften op het gebied van veiligheid en energiebeheer in installaties.

dpx3-vermogen-automaten-dpx³

DPX³ vermogenautomaten

DPX³ vermogenautomaten zijn de ideale oplossing als je op zoek bent naar betrouwbare, veilige en nauwkeurige bescherming van mensen en eigendommen, goede continuïteit van de dienstverlening en een eenvoudige installatie en onderhoud.

 

Maak kennis met het gamma DPX3 vermogenautomaten:

DPX³ 160 en DPX³ 250 vermogenautomaten zorgen voor de onderbreking, bediening, scheiding en beveiliging van elektrische laagspanningslijnen die minder grote prestaties vereisen. De thermomagnetische (DPX³ 160 of 250) of elektronische (DPX³ 250) vermogenautomaten worden op DIN-rail gemonteerd.

Met de toevoeging van DPX³ 125 HP en DPX³ 250 HP naast DPX³ 630 en DPX³ 1600 biedt Legrand een oplossing die geschikt is aan de hoge prestatie-eisen van alle installaties voor stroomvermogens van 16 A tot 1600 A en onderbrekingsvermogens tot 100 kA. De DPX³ HP vermogenautomaten zijn uitermate geschikt voor installaties die een hoge prestaties (High Performances) vereisen. Deze reeks bestaat uit thermo-magnetische en elektronische vermogensautomaten en worden altijd bevestigd op een montageplaat.

Lastscheidingsschakelaars

Lastscheidingsschakelaars maken het mogelijk om een installatie volledig of gedeeltelijk elektrisch te scheiden. Dankzij die scheiding verzeker je de veiligheid van de personen die aan de installatie werken. In het assortiment onderscheiden we:

lastscheidingschakelaars-beveiliging-vermogen-verdeelbord

Scheidingsschakelaars DPX³-I

Deze schakelaars hebben dezelfde afmetingen als de DPX³ vermogenautomaten en zorgen daarmee voor een uniforme en coherente opbouw in de verdeelkast.

De scheidingsschakelaars kunnen kringen met een nominale stroomsterkte 125 tot 1600 A veilig openen en gescheiden houden. Ze worden aangesloten via dezelfde toebehoren, bedienings- en signalitiehulpstukken als de DPX³ automaten. Bovendien kunnen ze ook uitgerust worden met een gemotoriseerde bediening.

Lastscheidingsschakelaars met zichtbare onderbreking

De reële positie van de contacten is rechtstreeks zichtbaar voor de interveniërende persoon, bijvoorbeeld via een venster. De scheidingsschakelaars met zichtbare verbreking zorgen voor een onderbreking onder belasting door een zichtbare scheiding en een positieve werking van de contacten.

Vistop

Beschikken over een scheidingsvermogen van 32 tot 160 A.

Kies uit 2 versies:

  • direct laterale bediening rechts of links aan de zijkant buiten. 
  • externe frontale bediening. Handgreep vergrendelbaar in de open stand.

DPX-IS

Beschikken over een scheidingsvermogen van 63 tot 1600 A. Bediening vanaf de voorzijde, rechts of links aan de zijkant. Een vergrendelingsfunctie is ingebouwd in de handgreep.

 

 

ctx3-rtx3-motorbeveiligers

Je installatie vervolledigen? Neem een kijkje in het volledig vernieuwde en uitgebreide gamma van industriële CTX³ contactoren tot 800 A en thermische relais RTX³, motorbeveiligers en automatische omkeerunits.

Brochures

Open vermogenautomaten DMX³ 160 (EN)

Open vermogenautomaten DMX³ 1600 (EN)

New DPX³

Brochure DPX³ vermogenautomaten

Open vermogenautomaten DMX³ 160 (EN)

DPX³ HP 125-250 (EN)

Bekijk alle documentatie

Document niet gevonden?

Merken