Innovatie
Innovatie is de motor van de ontwikkeling bij Legrand.
 Meer dan 1.800 personen werken in research- en developmentbureaus om de oplossingen van morgen te bedenken en te ontwikkelen. De innovatiedynamiek van de Group wordt ondersteund met toenemende investeringen in R&D (bijna 5% van de omzet). Een beleid dat garandeert dat in een hoog tempo nieuwe series gelanceerd kunnen worden.

TECHNOLOGISCHE INNOVATIE:
EEN STRATEGISCHE PIJLER VOOR LEGRAND

Met ruim 4.000 actieve patenten onderscheidt Legrand Group zich door zijn innovatie: het universele mediastopcontact, de automatische zekering, of meer recent het multifunctionele RJ45-stopcontact voor een snelle aansluiting. Legrand richt zijn inspanningen vooral op het intelligente beheer van gebouwen, de functies van de elektrische installaties, de ergonomie van de producten en hun gebruiksgemak.
touchscreen
Van de eenvoudige universele dimmer tot de meer geavanceerde home automation-systemen die gebruikmaken van de ZigBee of Bus SCS-technologie: ons LivingLight-schakelmateriaal werd ontwikkeld vanuit een internationaal perspectief om in te spelen op de behoeften van professionals in de bouw- en vastgoedsector en van de gebruikers, die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe ideeën en technologische innovaties.
Iphone
Het wordt steeds makkelijker om de elektriciteitsinstallatie in huis te bedienen met een smartphone of computer dankzij personaliseerbare interfaces die op de behoeften, smaak en levensstijl van de gebruiker zijn afgestemd. Dankzij de app iMyHome op iPhone is het nu makkelijk om op afstand het automatische sproeisysteem, de verlichting of de videobewaking van het huis te bedienen.

INNOVATIE IN DIENST VAN DUURZAME ONTWIKKELING
EN ENERGIEPRESTATIE

Innoveren betekent vandaag handelen als voorbereiding op een rendabele, duurzame en verantwoorde groei voor morgen. Het gaat erom prestatie op lange termijn te koppelen aan milieubescherming en respectvol omspringen met het menselijke kapitaal.
contrôle d'éclairage
Dankzij de verlichtingscontrole kan in een tertiair gebouw tot 55% energie worden bespaard.
Photovoltaïques
Legrand biedt oplossingen voor de aansluiting van zonnepanelen en om deze hernieuwbare energie een plaats te geven in ons dagelijkse leven.
cnisam

INNOVERENDE PARTNERSHIPS

Omdat innovatie vaak ontstaat tijdens contacten, uitwisseling van ideeën of samenwerking, knoopt Legrand tal van partnerships aan, zowel voor R&D als 
in de industriesector. 

Zo is Legrand in zijn research naar nieuwe oplossingen voor de ondersteuning van de zelfstandigheid partner in tal van Franse en Europese initiatieven.