Maatschappelijke betrokkenheid van de Group

Dialoog - Ethiek - Solidariteit

Home > Over Legrand > Duurzame ontwikkeling > Maatschappelijke betrokkenheid van de Group
Maatschappelijke betrokkenheid van de Group
Met meer dan 33.000 medewerkers in de hele wereld en commerciële en industriële vestigingen in meer dan 70 landen werkt Legrand verder aan zijn ontwikkeling met speciale aandacht voor de werkomstandigheden van zijn werknemers en zijn verantwoordelijkheid als werkgever en sociale speler.
De maatschappelijke betrokkenheid van de Group draait rond drie pijlers:
  • De eerste heeft betrekking op de onderneming zelf: investeringen voor de medewerkers m.b.t. gezondheid en veiligheid op het werk, diversiteit en ontwikkeling van de medewerkers.
  • De tweede pijler betreft de maatschappelijke solidariteit: zorgen voor een betere toegang tot elektriciteit overal ter wereld, onder meer door een partnership met Electriciens sans frontières.
  • De derde pijler hangt rechtstreeks samen met het metier van de Group: als wereldwijde specialist van elektrische en digitale infrastructuren in gebouwen biedt Legrand oplossingen aan om iedereen in staat te stellen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en reikt zo begeleiding en hulp aan bij verlies van zelfstandigheid.

Klik om de video te bekijken
INVESTEREN VOOR DE MEDEWERKERS
De HR-acties van de Group spelen zich af tegen de achtergrond van een voortdurend veranderende omgeving.
Acces à l'électricité
TOEGANG TOT ELEKTRICITEIT
In het kader van een partnership met Elektriciens zonder Grenzen bevordert Legrand de toegang tot elektriciteit in de wereld.
solutions
OPLOSSINGEN VOOR DE ONDERSTEUNING VAN DE ZELFSTANDIGHEID
In landen waar de bevolkingsvergrijzing een belangrijk item is, zijn de beveiliging van de woning en de preventie van huishoudelijke ongevallen grote uitdagingen.