Duurzame ontwikkeling

Sociaal - Milieu - Organisatie

Home > Over Legrand > Duurzame ontwikkeling

​​Gilles Schnepp | Chairman and CEO

VANDAAG HANDELEN ALS VOORBEREIDING OP MORGEN

Al jarenlang werkt Legrand samen met zijn klanten en partners aan een rendabele, bestendige en verantwoorde groei van zijn activiteiten. Zo wil de Group inspelen op de ecologische, economische en sociale uitdagingen van vandaag en morgen.

EEN GESTRUCTUREERD VERBETERINGSPROCES

De duurzame ontwikkeling bij Legrand berust op een engagement in drie domeinen: sociale verantwoordelijkheid, milieu en organisatie. Op deze drie domeinen wordt ingewerkt door middel van acht prioriteiten. Die acht prioriteiten zijn grote uitdagingen voor de Group en beïnvloeden de dagelijkse activiteiten van de teams, vanuit een continu streven naar vooruitgang en verbetering.

3 domeinen, 8 prioriteiten

 

Governance

Ethiek, transparantie, dialoog met de belanghebbende partijen: om een duurzame groei te garanderen houdt Legrand in al zijn activiteiten rekening met zijn verbintenissen. Het is de bedoeling om ook de leveranciers en klanten van de Group bij de duurzame ontwikkeling te betrekken.

 

Milieu

Via zijn milieubeleid wil de Group de planeet beschermen op alle niveaus van de onderneming. Het gaat daarbij zowel om de productielocaties, de logistieke processen als het productontwerp. De grootste zorg: het permanente streven naar een betere energie-efficiëntie van de gebouwen.